15 Temmuz şehitleri için pedal çevirecekler

15 Temmuz şehitleri için pedal çevirecekler
Konya Halk Sağlığı Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen etkinlik çerçevesinde kentten 3 sağlık çalışanı öncülüğünde yola çıkacak yaklaşık 200 bisikletli, 19 gün boyunca bin 600 kilometre pedal çevirerek 11 ili ziyaret edecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı yaklaşırken, Konya Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik çerçevesinde 3 sağlık çalışanı öncülüğünde kentten yola çıkacak yaklaşık 200 bisikletli, şehitleri anmak için 19 gün boyunca bin 600 kilometre pedal çevirecek. Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, yaptığı açıklamada 15 Temmuz'da verilen halk mücadelesinin dünyada emsali görülmemiş, onur verici bir hareket olduğunu söyledi. Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir talimatıyla meydanları doldurmasının, Türkiye'nin hiçbir düşmana teslim edilmeyeceğini apaçık ortaya koyduğunu ifade eden Öznavruz, “249 şehidimiz ve 2 bini aşkın gazimiz var. Bu açıdan içimiz buruk. Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak şehitlerimizi anmak için bisiklet turu etkinliği düzenlemeye karar verdik” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Öznavruz, bu çerçevede organize ettikleri etkinlikle 3 sağlıkçı çalışanı öncülüğünde yaklaşık 200 bisikletlinin, bin 600 kilometre pedal çevirip 11 ili gezeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Etkinlik 1 Temmuz'da başlayıp 19 Temmuz'da sona erecek. Gittikleri illerdeki 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ziyaret edecek bisikletliler, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaştıktan sonra turu, Çanakkale'de tamamlayacak. Bisikletliler, Konya'dan başlayarak, Niğde, Aksaray, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'ye gidecek. Program çerçevesinde, 11 ilde Halk Sağlığı müdürlükleri kendi illerinin girişlerinde bisikletçilerle bu arkadaşlarımızı karşılayacaklar. İllerdeki 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerini ziyaret edeceğiz. Şehit yakınlarımızdan Cumhurbaşkanımıza mektup yazmalarını isteyeceğiz ve şehitlerimizin kabirleri başına giderek de onları yad edeceğiz.”

“VEFA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ”

Öznavruz, etkinliğe vatandaşlardan da yoğun katılım beklediklerine dikkati çekerek, "Herkes bisikletini alsın, cumartesi günü 1 Temmuz saat 11.00'de, Konya Kültür Park'a gelsin. Sayın Valimiz ve devlet büyüklerimizin teşrifleriyle inşallah orada etkinliğe 'start' vermiş olacağız." ifadelerini kullandı. Etkinliğin kentten başlamasında Konya'nın bisiklet şehri olarak bilinmesinin önemli rolü olduğunu aktaran Öznavruz, "Konya'da yediden yetmişe her kesimi bisiklet kullanırken görebilirsiniz. Bu avantajı kullanmak istedik. Düzenlediğimiz bu anlamlı etkinlikle inşallah, bisiklet şehri Konyamızdan başlayarak, ülkemizi turlayıp şehitlere olan vefa borcumuzu ödemiş olacağız." diye konuştu.

“GÖZYAŞLARIYLA DESTEK VERDİLER”

Etkinliğe katılacak doktorlardan Mehmet Nurettin Uyar da 15 Temmuz şehitlerinin ülke çapında hafızalarda yaşatılması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin şehitler ülkesi olduğunu belirten Uyar, “15 Temmuz'u hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız ve bizden sonraki nesillere aktaracağız. En büyük amacımız budur. Şehitler anısına yapacağımız bu bisiklet turuyla ilgili konuyu nerede açtıysak, nerede konuştuysak herkes bize gözyaşlarıyla destek verdi. Bunun da ayrıca bir mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.