"15 Temmuz'da meydanlarda olacağız"

"15 Temmuz'da meydanlarda olacağız"
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İşte Babaoğlu’nun basın toplantısından öne çıkan başlıklar ve ayrıntıları;

AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana iç ve dış odakların hedefi olduk. Türkiye’de milletin iktidar olmasından korkanlar önümüzü kesmek için hep bir arayış içerisinde oldular.

Geçen yıl Van’da ve son hafta içinde Diyarbakır ve Van’da AK Parti ilçe başkan yardımcılarımıza karşı katil terör örgütü PKK tarafından yapılan suikastlar da partimizin ve ülkemizin birliğine bir saldırıdır. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, katilleri lanetliyor ve başaramayacaklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bundan 12 gün sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı geride kalacak. FETÖ ile çok yönlü bir mücadeleye devam ediyoruz. Hainlerin hukukun önünde hesap vermelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bu hain girişimin unutulmaması için de parti olarak bir dizi etkinlik düzenliyoruz.

Ana Muhalefet Partisi bugün Adalet yürüyüşü gerçekleştiriyor. Daha önce kendilerinden olmayanlara karşı bu hassasiyeti göstermeyenler ve adli yargının işine karışılmaz diyenler şimdi mahkemelerin verdiği karara karşı yürüyüşler yapıyorlar. İnsan haklarına aykırı yönetmeliklerle başörtülü milletvekilini Meclis’ten atanlar bugün mahkeme kararıyla tutuklanan milletvekili için yollara çıkıyorlar. Ana muhalefet ayrıcalıklı, imtiyazlı adalet istiyor ve hep kendine istiyor. Maalesef CHP’nin tarihinde durum hep böyle. Çıkan kararlar lehlerine olursa adil, olmazsa adalet istiyoruz diyorlar. Son günlerde kullandıkları dil de son derece yanıltıcı ve aldatıcı. CHP ne zaman gerçek adaleti aradı ve temsil etti. Hep imtiyaz peşinde oldu ve öyle olmaya devam ediyor. İşine gelirse iyi, işine gelmezse dünyaya şikayete başlıyor.

15 Temmuz hain darbe girişimini ve verdiğimiz 249 şehidimizi; 15 Temmuz gecesi darbecilere o hainlere en büyük darbeyi vuran Niğdeli Şehidimiz Ömer Halis Demir’i, Boğaziçi köprüsünde darbeye karşı duruşunu son kez fotoğrafladıktan sonra şehit olan genç kardeşimiz Batuhan’ı, Davamızın emektarı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’i, 26 yaşında darbecilere durmak için meydana çıkarak şehit olan Fatih Dalgıç kardeşimizi, bölücü örgüt PKK ile mücadele ederken şehit olan kardeşlerimizi, Fırat Kalkanı harekatında şehit olan kardeşlerimizi, kısaca 1071’den Çanakkale’ye, İstiklal Savaşı’na kadar bu vatan için şehit olan kardeşlerimizi ve gazilerimizi asla ama asla unutmayacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız ki; hainler bir daha cesaret bulmasınlar.

Biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bayram öncesinde çalışmalarımıza ara verdik. Şimdi ilimizde sahadayız. Ara bizim için tatilden çok vatandaşlarımızla daha çok zaman geçirmek anlamına geliyor. İnşallah 15 Temmuz’a kadar Konyamız’da olacağız. 15 Temmuz’da ise Türkiye Büyük Millet Meclisimiz özel oturumla açılacak. Önce Meclisimiz’de akabinde 81 ilde meydanlarda olacağız.

Zor bir dönem geçirdik. Toplumsal sağduyuyu elden bırakmadan millet olarak birlikte hareket etme kültürümüzü daha çok güçlendirmeli ve istişare ile daha güçlü bir Türkiye inşa etmek hepimizin ortak görevi olmalıdır.

Konya olarak ilimizde eğitim dili İngilizce olan teknik bir üniversite kurulması ihtiyacını bir süredir dile getiriyoruz. Konyamızın gelişimi ve büyümesi açısından önemli bir adım olan Teknik Üniversite kurulması konusunu taslak olarak hazırladık. Konya Milletvekilleri olarak önümüzdeki yasama dönemi içerisinde İnşallah bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemimize almaya yönelik çalışacağız. KOP Bölgesi olarak önemli bir eksiğimiz Teknik Üniversite. Hedefleri olan, eylem planı olan ve büyüyen bir bölge için bu ihtiyacın ivedilikle ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Devlet Su İşleri ve KOP olarak sulama projelerine devam ediyoruz. Amacımız bölgenin sulama alt yapısını modernleştirmek. Bu amaçla aynı anda birçok baraj ve gölet çalışması devam ediyor. Gölet ve kapalı sulama sistemine geçen köylerde hayatlar değişiyor. Şu ana kadar 150’yi aşkın gölet ve kapalı sulama projesini hayata geçiren KOP İdaresi bu yıl yine 17 projenin kaynağını temin etti. Büyükşehir belediyemize aktarılan kaynakla 17 gölet ve kapalı sulama projesini hayata geçirecek. İhale tarihleri belli oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı DSİ ilimizde şu ana kadar 18 baraj, 22 göleti hizmete açtı, 105 derenin ıslahını tamamladı. Halen 15 baraj ve 12 göletin inşaatı devam ediyor. Bölgede su tutma kapasitesi arttıkça katma değerli sulu tarım da artacak ve insanımızın gelir seviyesi artacaktır.

Geçirdiğimiz kış ve bahar aylarında Allah’a şükür bölgemiz yağış aldı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü itibarıyla Konya’daki baraj ve depolamalarımızın doluluk oranları ve 2016 ve 2017 yılında Konya’ya ilk altı ayda düşen yağış miktarları hakkında bilgi vermek istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.