16 Aralık Cumartesi serbest piyasada dolar euro ve sterlin fiyatları!

16 Aralık Cumartesi serbest piyasada dolar euro ve sterlin fiyatları!
Son dönemde sıkça dalgalanan Dolar ve Euro kurları, yatırımcıları ve vatandaşları tedirgin ediyor. Dolar, 29 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro ise 32 liraya yaklaştı.

Döviz kurlarındaki artışların ardından vatandaşlar, Dolar, Euro ve sterlin yani döviz fiyatlarını sıkça sorguluyor. Vatandaşlar, döviz kurlarındaki artışların enflasyonu artıracağını ve alım gücünü düşüreceğini düşünüyor.

Yatırımcılar ise döviz kurlarındaki artışların yatırımlarını olumsuz etkileyeceğinden endişe ediyor. Yatırımcılar, döviz kurlarındaki artışların devam etmesi durumunda yatırımlarını yeniden değerlendirmek zorunda kalabileceğini düşünüyor.

16 Aralık 2023 Cumartesi güncel döviz kurları

  • ABD Doları: 28,97 (Alış) - 28,99 (Satış)
  • EURO: 31,58 (Alış) - 31,67 (Satış)
  • STERLİN: 36,62 (Alış) - 37,80 (Satış)

DOLAR KURU

Dolar kuru, FED faiz kararının sonrasında dün günü 29,02 TL'den tamamlarken, bugün saat 09:30 vaktiyle 28,97 TL'den işlem görüyor. Dolar kuru, FED'in faiz kararının sonrasından beklentileri karşılamasıyla birlikte düşüş eğilimine girdi.

EURO KURU

Euro kuru, dün günü 31,69 TL'den tamamlarken, bugün saat 09:30 itibarıyla 31,58 TL'den işlem görüyor. Euro kuru, dolar kurunda yaşanan düşüşle birlikte yatay devam ediyor.

STERLİN KURU

Sterlin kuru, dün günü 37,89 TL'den tamamlarken, bugün saat 09:30 itibarıyla 36,62 TL'den işlem görmeye başladı. Sterlin kuru, dolar kurunda olan düşüşle birlikte düşüş eğilimine girmiş bulunmakta.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.