“16 Nisan 15 Temmuz’un farklı bir yansıması olacak”

“16 Nisan 15 Temmuz’un farklı bir yansıması olacak”
Akşehir’de yapılan 115 milyon liralık yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya gelen Akyürek, 16 Nisan’ın 15 Temmuz’un farklı bir yansıması olacağını, Türkiye düşmanlarının, terör örgütlerinin heveslerini kursağında bırakacaklarını söyledi

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe ziyaretleri kapsamında Akşehir’de belediye yatırımlarını inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk olarak İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılı nedeniyle Akşehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in katılımı ile düzenlenen İstiklalden İstikbale isimli programa katıldı.

Başkan Akyürek, daha sonra Akşehir Kültür Merkezi’ndeki belediye yatırımlarının anlatıldığı programa geçti.

15 Temmuz’u anlatan klip ve ilçeye yapılan Büyükşehir yatırımlarını anlatan tanıtım filminin ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Yeni Büyükşehir Yasası uygulaması sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin tarih yazmaya devam ettiğini belirterek, “Nasreddin Hoca’nın torunları olarak biz de bu yatırımlardan hissemize düşeni alıyoruz. Tüm hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Programa katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçesi ile Akşehir’in bir gönül bağı olduğunu vurgulayarak, Akşehir’deki hizmetlerden en az Akşehirliler kadar kendilerinin de mutlu olduğunu dile getirdi. Referandum öncesi Konya’da güzel bir hava olduğunu kaydeden Altay, 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğine hep birlikte katkı sağlayacaklarını ifade etti.

16 NİSAN 15 TEMMUZ’UN FARKLI BİR YANSIMASI OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 15 Temmuz’da Türkiye tarihinde ilk defa silahlı bir ihanetin silahsız kuvvetler olarak milletimiz tarafından durdurulduğunu hatırlatarak, “Milletimiz göğsünü darbecilere siper ederek ülkelerini korudu. Memleketimizin geleceğini tehdit eden bir darbeyi durdurdu. Bundan dolayı Türkiye düşmanları büyük bir üzüntüye girdi. 15 Temmuz’da halkımız kendi iradesini kan dökülmemesi için ortaya koydu. Asıl kahramanlık budur. Konya’da ve Akşehir’de de bu onurlu duruşu sergileyen hemşehrilerime teşekkür ederim. Allah bir daha böyle günler göstermesin. 16 Nisan da 15 Temmuz’un farklı bir yansıması olacaktır. Türkiye düşmanlarının, terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakmaya var mısınız?” diye konuştu.

BÜTÜN YATIRIMLAR LİDER ÜLKE HEDEFİ İÇİN

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başladıkları yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Akşehir’i de lokomotif ilçeler içinde, bölgenin lideri olarak gördüklerini ifade etti. Yaptıkları bütün yatırımların Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirmek için olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Hedefe doğru yürümemiz ve vakit kaybetmememiz gerekiyor. Bundan sonra birçok yatırımla yolumuza devam edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız ve Türkiye’yi hak ettiği lider ülke konumuna hep birlikte çıkaracağız” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Akyürek, Akşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Haydi Konuş Bakalım ve Haydi Bil Bakalım yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışması yürütülen Arasta Çarşısı ile İplikçi Camii’nde incelemelerde bulundular. Başkan Akyürek, Akşehir programı kapsamında Gölçayır, Ortaköy, Karabulut ve Doğrugöz (Yazla) mahallelerini de ziyaret ederek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla görüştü.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum