16 teknokent ABD'de "kuluçka merkezi" kuracak

16 teknokent ABD'de "kuluçka merkezi" kuracak
16 teknokentin oluşturduğu konsorsiyum, ABD’de Ar-Ge firmalarına, eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmeti vermek için "kuluçka merkezi" kuracak

ANKARA (AA) - ABD’de "kuluçka merkezi" kurmak üzere, aralarında Hacettepe Üniversitesi'nin de bulunduğu 16 teknokentin oluşturduğu konsorsiyum, çalışmalarına başladı.

Hacettepe Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi Destek Programı Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Teknokent'te yapıldı.

16 teknokentin katılımıyla yapılan toplantının açılışında konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, kuluçka merkezlerine büyük önem verdiklerini belirterek, bu konudaki her çalışmaya destek vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmeti veren kuluçka merkezlerinin büyük desteğe ihtiyacı olduğunu eskiden beri dile getirdiğini kaydeden Prof. Dr. Özen, ''Bu eksikliği teknokentlerin bir araya gelerek tamamlamaya çalışması beni daha da mutlu etti. Bu sinerjinin projeye büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Buraya koyduğunuz akıl enerjiniz için teşekkür ederim. 21. yüzyılda çağdaş Türkiye'nin ancak bu tür çalışmalarla istenilen noktaya geleceğine inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu da inovasyon faaliyetlerinin, ülkede üretilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması ve ihracatın arttırılması, yerli teknolojinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içinde kendine yer edinmesi için ABD'de "Uluslararası Kuluçka Merkezi" kurulmasını hedeflediklerini bildirdi.

Anadolu Birliği Konsorsiyumu üyeleri olarak, KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi Koruma Hibe Destek Programı kapsamında bugüne kadar yapılan proje dosya hazırlama çalışmalarını gözden geçirmek ve çalışmalara son şeklini vermek için toplandıklarını aktaran Prof. Dr. Gökçeoğlu, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Sakarya Teknokent'in eş liderliğinde toplam 16 teknokentin yer aldığı projenin yazım çalışmalarının, Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi Proje uzmanlarının liderliğinde devam ettiğini anlattı.

Prof. Dr. Gökçeoğlu, bugün 16 teknokentin katkısıyla projeye son şeklini vermiş olacaklarını kaydetti.

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız ise konsorsiyumun, KOSGEB’in Kuluçka Merkezi kurulmasıyla ilgili oluşturduğu hibe fondan yararlanacağını belirterek, Ar-Ge firmalarının ABD’de kurulacak merkezden eğitim, danışmanlık, mentörlük hizmeti alacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.