"16. Tudem Edebiyat Ödülleri" Başvuruları Başladı

"16. Tudem Edebiyat Ödülleri" Başvuruları Başladı
İSTANBUL (AA) - Tudem Yayın Grubu tarafından bu yıl 16. kez verilecek "Tudem Edebiyat Ödülleri"nin başvuruları başladı. Konuya ilişkin açıklamaya göre,...

İSTANBUL (AA) - Tudem Yayın Grubu tarafından bu yıl 16. kez verilecek "Tudem Edebiyat Ödülleri"nin başvuruları başladı.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, 2003 yılından beri çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenirken ilk kez 2017 yılında yetişkin edebiyatı alanında verilen "Tudem Edebiyat Ödülleri", bu yıl yine yetişkin ve çocuk edebiyatı alanındaki roman türü eserlere verilecek.

Eş zamanlı olarak düzenlenecek yarışmalarda, birincilere 10 bin lira, ikincilere 7 bin 500 lira, üçüncülere ise 5 bin lira ödülün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri takdim edilecek.

Yarışmanın yetişkin edebiyatı kategorisindeki seçici kurulunda; Ali Bulunmaz, Fatih Altuğ, Mehmet Atilla, Seval Şahin ve Sezgin Kaymaz, çocuk edebiyatı jürisinde ise Karin Karakaşlı, Miyase Sertbarut, Nilay Özer, Safter Korkmaz ve Toprak Işık yer alacak.

Etkinlik kapsamında ödül alan eserlerin Tudem Yayın Grubu'nun Delidolu ve Tudem Edebiyat markaları tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor.

Yarışmaya son katılım tarihi ise 2 Kasım olarak belirlendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.