17 Kasım Dünya Prematüre Günü Nıcu Academy Ödül Töreni

17 Kasım Dünya Prematüre Günü Nıcu Academy Ödül Töreni
Törende, prematüre doğumlara dikkati çekmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak için İstanbul'daki 14 farklı hastanede çalışan yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşirelerine ödül verildi

İSTANBUL (AA) - Dünyaya gözlerini erken açan ve yaşama tutunmak için özel bakıma muhtaç olan bebekleri hayata bağlayan 37 yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşiresi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında düzenlenen törende ödül aldı.

Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreninde, Türkiye’de her yıl 150 bin bebeğin prematüre doğuyor ancak bu bebeklerin yüzde 50'ye yakınının yaşama tutunabildiğini söyledi.

Özel eğitimli sağlık personeli ve yaygın yenidoğan yoğun bakım üniteleriyle bunun yüzde 90'lara çıkabildiği belirten Nuhoğlu, prematüre bebeklerin yaşama tutunması için yenidoğan bakım ünitesi doktorları ve hemşirelerinin büyük emek sarf ederek özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da İstanbul'da dünyaya gelen bebeklerin yüzde 13'ünün prematüre olduğunu ve yenidoğan bakım üniteleri sayesinde bebeklerin hayatta kalma oranının her geçen gün arttığını ifade etti.

Memişoğlu, aileler için de büyük bir özveri ve çaba gerektiren bu sürecin zorlu ve uzun bir dönemi kapsadığını ancak bebeklerin yaşama tutunmak için bir savaşçı gibi mücadele verdiklerini anlattı.

Törende, İstanbul'daki 14 farklı hastanede çalışan toplam 37 yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşiresine ödülleri verildi.

Programda Ahmet Özden piyano performansıyla prematüre bebekler için bestelediği "Mucize Bebek" adlı şarkıyı seslendirdi.

Ödül törenine Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda prematüre çocuk sahibi ailenin yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Galatasaray Basketbol Takımı Kaptanı Göksenin Köksal ve kendisi de prematüre doğan savunma oyuncusu Ege Arar ile sanat ve spor dünyasından ünlü isimler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.