172 sporcuda meldonyum tespit edildi

172 sporcuda meldonyum tespit edildi
- WADA, yasaklı maddeler listesine girdiği 1 Ocak'tan bu yana 172 sporcuda meldonyum maddesine rastlandığını duyurdu


ANKARA (AA) - Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), yasaklı maddeler listesine girdiği 1 Ocak'tan bu yana 172 sporcuda meldonyum maddesine rastlandığını açıkladı.

WADA Başkanı Craig Reedie, ajansın internet sitesinden yayımlanan açıklamasında, "Yasaklandığı 1 Ocak'tan bu yana meldonyum maddesi yüzünden doping test sonucu pozitif çıkan, çeşitli ülke ve branşlardan 172 sporcu bulunmaktadır." ifadesine yer verdi.

Aralarında tenisçi Maria Sharapova ve yüzücü Yuliya Efimova'nın da bulunduğu Rus sporcular başta olmak üzere birçok isimde aynı yasaklı maddeye rastlanmıştı.

WADA son olarak uluslararası spor federasyonları ve ulusal dopingle mücadele ajanslarına yaptığı bilgilendirmede, doping testlerinde meldonyum kullandığı saptanan sporcuların, maddenin metabolizmadan ne kadar sürede atıldığına dair yaşanan belirsizlikten dolayı men cezalarından kurtulabileceğini duyurmuştu. Ceza alan sporcuların, meldonyumu 1 Ocak'tan önce kullandığını ispatlaması gerektiği ifade edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.