18. Balkan Karate Şampiyonası sona erdi

18. Balkan Karate Şampiyonası sona erdi
Türk sporcular, son günü 2 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyayla tamamladı- Türkiye, toplamda 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyayla organizasyonu zirvede bitirdi

İSTANBUL (AA) - 18. Balkan Karate Şampiyonası, ikinci gün müsabakalarıyla tamamlandı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun ikinci gün karşılaşmalarında milli sporcular, 2 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandılar.

Toplamda 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde, kadınlarda takım kata, kumite 50 ile 55 kilo, erkeklerde takım kata ve kumite 60 kilo mücadeleleri gerçekleştirildi.

Kadınlar kumite 55 kiloda yarışan Aleyna Sezer altın madalya kazanırken, erkekler takım katada Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yusuf Yağız Ücebakan'dan oluşan milli takım da altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 60 kiloda mücadele eden Eyüp Güler ise ikincilik kürsüsüne çıktı.

Organizasyonda, erkekler kumite 60 kiloda Eray Şamdan, kadın kumite 50 kiloda Sevil Baş, 55 kiloda Büşra Tosun, kadınlar takım katada Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin'den oluşan milli takım, erkekler takım kumitede Sabır Ahmet Uygur, Aykut Usda, Erdem Asker, Müslüm Baştürk, Gökhan Gündüz, Uğur Aktaş ve Alparslan Yamanoğlu'nun oluşturduğu milli takım bronz madalyaların sahibi oldu.


- Türkiye, takım halinde şampiyon oldu


18. Balkan Karate Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde adını zirveye yazdırdı.

Şampiyonayı toplam 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz kazanarak tamamlayan Türkiye, genel sıralamada kendisine ilk sırada yer buldu.

Organizasyonu, 3 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalyayla tamamlayan Sırbistan ikinci olurken, 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Makedonya ise 3. sırada yer aldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyonu şampiyon tamamlamanın gurur verici olduğunu belirterek, "Kürsüye çıkarak ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Daha çok çalışmamız ve önümüzdeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na sıkı hazırlanmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Şampiyonanın ikinci ve son gününde madalya kazanan sporcular şöyle:


- Kadınlar


Kumite 50 kilo:

1- Monika Berulec (Hırvatistan)

2- Jelena Milivojcevic (Sırbistan)

3- Sevil Baş

3- Alexandra Pop (Romanya)


Kumite 55 kilo:

1- Aleyna Sezer

2- Branka Arandjelovic (Sırbistan)

3- Büşra Tosun

3-Ana Draskovis (Karadağ)


Kata Takım:

1- Makedonya

2- Sırbistan

3- Türkiye

3- Bosna Hersek


Kumite Takım:

1- Karadağ

2- Bosna Hersek

3- Sırbistan

3- Bulgaristan


- Erkekler


Kumite 60 kilo:

1- Emil Pavlov (Makedonya)

2- Eyüp Güler

3- Orgeş Arifi (Kosova)

3- Eray Şamdan


Kata Takım:

1- Türkiye

2- Sırbistan

3- Makedonya

3- Karadağ


Kumite Takım:

1- Hırvatistan

2- Makedonya

3- Türkiye

3- Bosna Hersek

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.