18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barut, mesajında, Çanakkale Savaşı’nın tarih sahnesinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, Türk ve dünya tarihinin kaderini değiştiren, yaşamak ve gelecek hakkına şan ve şeref ile ulaşan bir milletin kahramanlık dolu destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale mücadelesinin hatıralarının yaşatılması, gönüller ve hafızalarda canlı tutulması gerektiğini aktaran Barut, şunları kaydetti:

"Çanakkale’de yatan yüzlerce şehidimizi rahmetle anarken onlara olan şükran borcumuzu ödemenin yolu vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçmektedir. Çanakkale’ye katılan her bir ferdin ayrı bir hikayesi vardır. Yaşadığımız toprağın, gölgesine sığındığımız bayrağın kıymetini anlamamız ve sahip çıkmamız gerekir. Bu destanın bilinmesi ve unutulmaması gerekir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Çanakkale Gazisi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, artık aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum."

- Belediye Başkanı Sami Aydın'ın mesajı

Aydın ise mesajında, Çanakkale Zaferi'nin dünyada eşi benzeri olmadığını belirtti.

Bu zafer hatırlandığında Türk milletinin kendine olan özgüveninin artığını vurgulayan Aydın, bir milletin inandığında neler yapabileceğinin dünyaya gösterildiği yerin Çanakkale olduğunu vurguladı.

O gün birçok vatan evladının gözünü kırpmadan ölüme gittiğini belirten Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Biz Çanakkale ruhunu değil yüz yıl, dünya var olduğu sürece gelecek kuşaklara anlatmalı ve bu inançla gençlerimizi yetiştirmeliyiz. O gün olduğu gibi bugün de vatan savunması devam etmektedir. Bugün belki silahları ve yöntemleri farklı olabilir. Anadolu topraklarında yaşamanın hiçbir zaman rahat olmayacağını bilmemiz ve bu saflarda aynı inançla yerimizi almamız kaçınılmazdır. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak onların emanetinin arkasındayız. Peygamberimizin kucağını açarak beklediği ve Bedir’in aslanları kadar şanlı olan ecdadımıza layık olmak için bu vatanın bekçileriyiz. Vatanı için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.