18. Siemens Opera Yarışması

18. Siemens Opera Yarışması
Yarışmaya başvurular, 29 Nisan'a kadar kabul edilecek

İSTANBUL (AA) - Operaya gönül veren sanatçılara dünya sahnelerinin kapılarını aralayan Siemens Opera Yarışması'nın başvuru süreci başladı.

Bu yıl 18. kez düzenlenecek ve elemeleri 3-5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek yarışmaya başvurular, 29 Nisan'a kadar kabul edilecek.

Türkiye'nin opera alanındaki ilk ulusal yarışması olan Siemens Opera Yarışması, yerli opera sanatçılarına uluslararası sanat arenasının kapılarını açmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Yekta Kara'nın başkanlık edeceği yarışma jürisinde Salzburg Devlet Operası Genel Müdürü Carl Philip von Maldeghem ve Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spuhler ile Münster Operası Genel Müdürü Ulrich Peters yer alacak.

Yarışmada dereceye girenler, 7 Mayıs'ta düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Birinci, Almanya'daki Karlsruhe Operası'nda bir yıllık burs ile Goethe-Institut İstanbul'da 4 aylık Almanca eğitimi, ikinci Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 aylık burs ile Goethe-Institut İstanbul'da 2 aylık Almanca eğitimi bursu kazanacak.

Dereceye giren üçüncü isim ise Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 haftalık yaz bursuna katılma fırsatı elde edecek.

Profesyonel veya öğrenci, kendine güvenen her opera sanatçısının katılabileceği yarışma için detaylı bilgiye "www.siemens.com.tr/opera" sitesinden ulaşılabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.