18 yaş altı kişilere kesilen cezaları kim ödeyecek?

18 yaş altı kişilere kesilen cezaları kim ödeyecek?
3 Nisan 2020’de yayınlanan genelgeyle 20 yaşın altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı. Genelde kapsamında sokağa çıkanlara idari para cezası uygulanacak. 18 yaş altına kişilere kesilen idari para cezalarını kim ödeyecek?

18 yaşın altındakilerin cezasını kim ödeyecek?

Yayınlanan genelgede, 20 yaşının altındaki kişilerin yasağı çiğneyerek sokağa çıkmaları halinde 18 ile 20 yaşının arasındakilere 150 TL idari para cezası, 18 yaşından küçüklere ise velilerine 3150 TL idari para cezası kesilecektir. 2. kez yasağın çiğnenmesi durumunda yine 3150 TL idari para cezası uygulanacak ve 3. kez yasağın çiğnenmesi halinde ise hapis cezası uygulanacaktır.

Cezaya itiraz edilebilir mi?

Çoğu hukukçu cezalara mahkeme yoluyla itiraz edilse bile, cezanın iptal edilemeyeceğinde hem fikirler. Bazı hukukçular ise bu genelgeyle cezaların uygulanamayacağını kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yasal düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade etti. Yasal zemine oturtulmayan düzenlemelerin, ileride davaların açılmasına ve cezaların iptal edilmesine neden olacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum