18 yıllık tecrübe: Talep Yem

18 yıllık tecrübe: Talep Yem
Yaklaşık 18 yıldır yem sektöründe hizmet veren Ahmet Seleş, 2020 yılında kendi firması olan Talep Yemcilik’i kurarak Konya’ya hizmet ediyor.

Yaklaşık 18 yıldır yem sektöründe hizmet veren Ahmet Seleş, 2020 yılında kendi firması olan Talep Yemcilik’i kurarak Konya’ya hizmet ediyor. CP Yem, Güven Yem ve Kulusan Yem’in bayiliğini yapan Talep Yem, online satış mağazalarında Türkiye genelindeki ilçelere de yem satışı yapıyor.

2004 yılında yem sektöründe çalışma hayatına başlayan Ahmet Seleş, 2020 yılına kadar yemcilik sektöründe 16 yıl hizmet verdi. 2020 yılının Temmuz ayında Talep Yemciliği Mustafa Solgu ile temellerini attıklarını aktaran Talep Yemcilik İşletme Ortağı Ahmet Seleş, “Mustafa Bey ile firmamızın temellerini atarak, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve güvercin yem taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz. CP Yem, Güven Yem ve Kulusan Yem’in Konya’da ana bayisiyiz. Arpa, küspe ve kepek olarak satışlarımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

dsc-0152.jpg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Sektörde birinci yıllarını doldurduklarını ifade eden Seleş, “Sektörün verdiği sıkıntıları yılların getirdiği tecrübelerle uzaklaştırıyoruz. Müşteri memnuniyetini ön plana alarak sektörde güçlü alt yapı oluşturmayı ve söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Hem hammadde hem de yem satışı noktasında sektöre cevap vermek istiyoruz. Talep Yem olarak güvenilirlik, samimiyet ve güler yüzle hizmetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

talep-yem.jpg

SEKTÖRE KÜÇÜKBAŞ TEMİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Talep Yem olarak hedeflerinden bahseden Seleş, “Hedeflerimiz içerisinde yem satışının yanında küçükbaş çiftliği kurmak gibi bir hedefimiz var. Belirlediğimiz koyun ırkını alarak hem damızlık hem de kesime göndererek sektöre küçükbaş temini sağlamayı düşünüyoruz. Ayrıca yeni açılmamıza rağmen aylık 110-130 ton bandında bir yem satışımız oluyor. Bu rakam şuan ki altyapımıza göre iyi ancak ilerleyen süreçte çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TALEPLERE KARŞILIK VERİYORUZ

Yemcilik sektörüne mobil yemcilik bakış açısı ile girdiklerini ifade eden Seleş, “Bizim için 1 torba yem tüken müşteri ile 500 torba tüketen çiftlikteki müşteri de aynı. İkisine de aynı değer, ilgi ve alakayı göstererek taleplere karşılık veriyoruz. Ayrıca büyükbaş hayvan çiftliklerinin talep ettiği yemi de sevkiyatlarla aktarıyoruz. Bu nokta da farklı yol çizmek adına Konya içinde kalmayıp online satış mağazalarında Türkiye genelindeki ilçelere de yem satışı yapıyoruz” dedi.

dsc-0153.jpg

ZİNCİRİN HALKASI GİBİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYIZ

Yem sektörünün sorunlarını anlatan Seleş, “Yemlere gelen zamlar üreticiyi zor durumda bıraktı. Kurban sezonu yaklaşmasına rağmen üreticilerden sezon sonrasında sektörden çıkmayı düşünen bile var. Bu yüzden devletimiz gerekli önlemleri alarak arpayı ithal ederek üreticiye satmayı düşünüyor. Bu da üreticileri rahatlatacaktır. Ayrıca fabrikalar önceden bayilere vadeli ürün satıyordu. 2018 yılındaki döviz krizinden dolayı fabrikalar peşin ya da kart ile satış yapmaya başladı. Bayiler ise sahada rekabet oluşturmak adına üreticiye finansman sağlayarak üreticiye vadeli satıyor. Gelinen son noktada ise hem üretici hem bayi hem de yem satamadığı için fabrikalar mağdur. Zincirin halkası gibi birbirimize bağlayız. Fiyatlar istikrara bağlanırsa hem üretici hem de tüketici mutlu olur” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.