19 Mayıs Ve Gençlik Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

19 Mayıs Ve Gençlik Haftası  Etkinliklerle Kutlanacak
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Konya’da bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Konya’da bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ÇELENK SUNMA TÖRENİ;

19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı İl Müdürü Abdurrahman Şahin’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Saat 19.19'da Konya TOHM ve Milli Sporcularımız Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda, öğrenciler ise Ali Ulvi Kurucu Yurdu ile Sadrettin Konevi Yurdunda Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri açarak İstiklal Marşımızı seslendirecek.

HALKA ORTAK SPOR YAPTIRILACAK

İl Müdürlüğü antrenörleri site gibi toplu yaşam alanlarına giderek vatandaşlara evlerinin pencere ve balkonlarında spor egzersizleri yapmaları teşvik edilecek.

‘AİLELER EV ORTAMINDA SPOR YAPIYOR’ VİDEO YARIŞMASI

Tüm aile bireyleri ev ortamında ortak yaptıkları spor faaliyetlerinin kısa videolarını  #Evde19Mayıs etiketiyle paylaşanlar arasından 19 kişi ise TRT Spor ekranında milli sporcularla canlı görüşme şansı bulacak.  Yapılan değerlendirme sonucunda en iyi üç videoya ödül verilecek. Halk Oyunları Eğitmenleri  tarafından evlerinin pencerelerinde ve balkonlarında bulunan vatandaşlarımızın da katılımıyla Konya yöresine uygun Halk Oyunları oynanacak.

HAVA SPORLARI GÖSTERİSİ

Saraçoğlu Spor Tesislerinde Para Motor ve hava araçları ile Türk Bayrağı ve Bakanı Dr. Muharrem Mehmet Kasapoğlu’nun kutlama mesajı havadan gösterime sunulacak. Hafta boyunca İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın evlerinden katılacağı Karate Kata, Taekwondo Poomse, Satranç, Okçuluk, Dart Sanal müsabakaların sonucunda yapılacak olan değerlendirmelerde dereceye girenler madalya ve kupalarla ödüllendirilecek.

GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETLERİ

Gençlik Merkezi üye gençleri tarafından dijital platformlarda Gençlik Marşı, Gençliğe Hitaben Şiirler, Atatürk’ün Samsun’a Çıkış Tasviri (3 Boyutlu), Memleket Türküleri, Gençlere Öğütler, Suriyeli öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması, Akıl ve Zeka Oyunları, Uçurtma Etkinliği ve Folklor çalışmaları yapılacak.

KUTLAMALAR

Konya’da siyaset,  STK, oda, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yayımladıkları mesajlarla  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Aziz Hakan Altun kutlama mesajı yayımlayan isimler arasında yer aldı. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.