19 metre 15 santimetrelik "Çanakkale Destanı" resmi

19 metre 15 santimetrelik "Çanakkale Destanı" resmi
Ordu'da resim bölümü öğrencileri, teması ve boyutlarıyla 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'ni anlatan kara kalem çalışması yaptı- Lisenin resim bölümü başkanı Zafer:- "Çalışma, 19 metre 15 santimetre uzunluğunda, bu Türk tarihinin şanlı destanının olduğu 1915

ORDU (AA) - Ordu'da resim bölümü öğrencileri, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla toplam 19 metre 15 santimetre uzunluğundaki kağıtlarda kara kalem çalışması gerçekleştirdi.

Altınordu Penpe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, "Çanakkale Destanı" adlı kara kalem çalışması yaptı.

Yaklaşık iki aylık çalışmada, Türkiye'nin 7 bölgesini simgeleyen 7 parça kağıt kullanıldı. 7 öğretmenin yer aldığı projede, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla kağıdın yüksekliği 101 santimetre olarak seçildi.

Valiliğin katkılarıyla hazırlanan ve Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenen çalışmada, 18 Mart 1015 tarihine ithafen 18 öğrenci görev aldı. Kağıdın uzunluğu ise 19 metre 15 santimetre olarak belirlendi.

Lisenin resim bölümü başkanı Orhan Zafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yarışma üzerine böyle bir çalışma hazırladıklarını söyledi.

Özel bir çalışma yapmak düşüncesiyle yola çıktıklarını anlatan Zafer, "Öğrencilerimizin, bu konu üzerinde çalışırken, aynı zamanda Çanakkale ruhunu hissetmesini istedik. Sadece bir resim yarışması değil, bu çalışmanın içeriği, teması, boyutları gibi birçok noktada Çanakkale Zaferi'ndeki birlik ve beraberlik ruhuna gönderme yaptık" dedi.

Çalışmanın 7 parça kağıttan oluştuğunu belirten Zafer, "Bu 7 çalışma daha sonra birleştirilerek, tek bir bütünü oluşturuyor. O da 19 metre 15 santimetre uzunluğunda ve bu Türk tarihinin şanlı destanının olduğu 1915 yılına bir gönderme. Çalışmanın yüksekliği de 101 santimetre. O da 101. yıla gönderme. 18 öğrencimiz çalışmada yer aldı ve 18 Mart tarihini simgeliyor" diye konuştu.

Ülkenin terör olaylarıyla zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Zafer, şunları kaydetti:

"Çanakkale'deki o ruhu, bu ülkedeki hiçbir etnik kimlik gözetmeksizin verilen o büyük mücadelenin ruhunu hissetmemiz gereken zamandayız. Çünkü en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu zamandayız. Evet, biz güzel sanatlar ve resim eğitimi veriyoruz ama aynı zamanda bu ruhla, milli ruhla gençler yetiştirmek istiyoruz. O nedenle Çanakkale Zaferi, birçok şanlı zaferimizin yanında bir baş tacı, bir büyük mihenk taşı ve varlığımızın sebebi."

- "Çanakkale ruhunu yansıtmak bize onur verdi"

12. sınıf öğrencisi Buğra Sönmez de çalışmayı heyecanla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu projede bulunmak çok güzel bir duygu. Sonuçta hepimiz bu vatanın evladıyız. Çanakkale ruhunu da böyle bir çalışmayla yansıtmak bize onur verdi" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Gürhan Turan ise Türk tarihi açısından önemli bir zaferle ilgili resim çalışmasında yer almaktan mutlu olduğunu bildirdi.

Resim sergisi, 21 Mart'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.