2 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

2 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Düzenlemeyle mevcut durumda sayısı 44 olan genetik tetkik, genetik hastalıklara ve genetik tetkikin yapılış yöntemine göre detaylandırılarak 196'ya çıkarıldı"

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle biri akciğer kanseri tedavisinde kullanılan 2 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı.

"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemeye ilişkin yazılı açıklamasında, düzenleme ile SMA hastalarının başlangıç tedavisi sonrasında tedaviye devam edilip edilmeyeceğinin belirlenmesinde yapılan çeşitli testlerin uygulanması aşamasında, hasta ve yakınlarının yaşadıkları mağduriyetin önlenmesi amacıyla ilaca devam etmek için söz konusu test sonuçlarının uygun olması zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti.

Bakan Bilgin, böylece SMA hastalarının tedavisinde kullanılan "Nusinersen" etkin maddeli ilaca erişimin kolaylaştırılarak, daha fazla hastanın tedaviden faydalanmasının sağlanacağını bildirdi.

Bilgin, yapılan düzenlemeyle biri akciğer kanseri tedavisinde kullanılan akıllı ilaç, diğeri albinizmli kişilerin güneş ışınlarından korunmak için kullandıkları koruyucu kremler olmak üzere 2 yerli ilacın da geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu.

Bakan Bilgin, genetik tetik sayısında da düzenlemeye gidildiğini ifade etti.

Mevcut durumda sayısı 44 olan genetik tetkikin, genetik hastalıklara ve genetik tetkikin yapılış yöntemine göre detaylandırılarak 196'ya çıkarıldığını bildiren Bilgin, böylece yapılan genetik tetkikin hastalığa spesifik olmasının sağlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.