2 milyon liralık hırsızlık iPhone 15'le başladı

2 milyon liralık hırsızlık iPhone 15'le başladı
Bursa'da eski çalıştığı fabrikada kopya anahtar sayesinde çelik kasadan 2 milyon liralık döviz çalan zanlı, ilk önce çalıntı parayla Iphone 15 satın aldı.

Bursa'da eski çalıştığı fabrikada kopya anahtar ile çelik kasadan 2 milyon liralık döviz çalan zanlı, ilk önce çalıntı parayla kendine Iphone 15 satın aldı.

Güvenlik kameralarına yakalanan zanlı, hastanede MR çektirirken Hırsızlık Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Kırmızı kapüşonu sayesinde kimliği tespit edilen zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'nde oldu. Edinilen bilgiye göre, sabah vakitlerinde fabrikasına gelen Ahmet Turan Kılıç, çelik kasanın olduğu odanın kapısının kırık olduğunu fark etti. Hemen odaya giderek kasanın kapağının açık olduğu ve içinde olan 60 bin Dolar, 40 bin TL ve 400 Euro'nun olmadığı anladı.

iha-20240117aw121525-7.jpg

ŞAHSI KIRMIZI KAPÜŞONUNDAN TESPİT EDİLDİ

Kılıç'ın ihbarıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri düğmeye bastı. Etrafta olan yaklaşık 150 güvenlik kamerasını izleyen ekipler şahsın giydiği kırmızı kapüşonundan kimliğini tespit etti.

MR ÇEKTİRİRKEN YAKALANDI

Hemen harekete geçen ekipler zanlının özel bir hastaneye gittiğini tespit etti. Ekipler, şüpheli Sezer A.'yı MR çektirirken kıskıvrak yakaladı. Emniyete götürülen şahıs Sezer A. verdiği ifadesinde ,sağlık problemlerinin olduğu, kredi kartı borcu ve rahat yaşama isteğinden ötürü parayı çaldığını söyledi.

Fabrikanın sahibi Ahmet Turan Kılıç, "Pazartesi sabah 08.00 esnalarında işe geldim. Odamı açtığımda odada farklılıklar olduğunu anladım. Kasanın açılıp içindeki paraların alındığını tespit ettim. Daha sonrasında durumu polis ekiplerine haber ettim. Ekipler kısa bir vakit içerisinde geldi. 4 ekip gelerek kısa bir vakit içerisinde araştırmalarını yaptılar. Parmak izlerini aldılar. Polis ekiplerini tebrik ediyorum, kimseyi ayırmadan çocuğumu bile sorguya aldılar. 9 saat sonra hırsız bulundu. Bir yere ödeme yapmak için hazırlık içindeydim. 60 bin Dolar, 40 bin TL ve 400 Euro çaldı. 10 bin Dolar kadar harcamış. Paranın geri kalanını polis ekipleri bize geri teslim etti. Genel olarak sanayide işçi sıkıntısı var, ben de normalde işe almadan önce denemem gerekirdi. 1 buçuk ay çalıştı, daha sonra yapamayınca kendi isteği ile işten çıktı. Burada çalışırken kasanın anahtarını kendine kopyalamış. Hafta sonu da işyerine geliyor, aşağıda elektriği kesiyor. Odanın kapısını kırarak kopyaladığı anahtar ile kasadan paraları alıyor. Güvenlik kameralarının da hard diskini almış. Polis ekipleri komşu fabrikaların güvenlik kameralarını izleyerek olayı anladılar. 2 saat rahat rahat içeride duruyor, o saat dilimi içerisinde de işlerini görüyor. 10 bin dolar ile borçlarını ödemiş, bir tane Iphone almış. Iphone aldığını duyan arkadaşlarım "Biz bu telefona müşteri olalım, bize ver" diye talep ettiler. İhtiyacından emin olduğum birisini de bulursam veririm" dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Sezer A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PARALARI ALARAK ÇIKMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüpheli Sezer A.'nın fabrikaya elini kolunu sallayarak girdiği ve fabrikada elektrikleri kestiği için içeride yaklaşık 2 saat kadar durduğu ve cebine koyduğu yaklaşık 2 milyon lirayı alarak kayıplara karıştığı öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.