2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması

2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması
8 ülkeden 510 robot ve 650 yarışmacının katılımıyla dün başlayan yarışma sona erdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Genel Müdürlüğünce ikincisi düzenlenen "Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması" sona erdi.

Türkiye, Japonya, Çin, Meksika, Romanya, Malezya, Azerbaycan ve Tunus'tan 510 robot ve 650 yarışmacının katılımıyla dün başlayan yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

KSÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden katılım olduğunu belirterek, en iyi robotların yarıştığını söyledi.

5 kategoride düzenlenen yarışmada, Malezya'dan Aero Kogeki "Sumo Robot" kategorisinde, Meksika'dan Luis Cortes Hermandez "Mini Sumo Robot" kategorisinde, Erdoğan Çelik "Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde, Burak Aşık "Hızlı Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde, Murat Denktaş da "Serbest" kategoride birinci oldu.

Yarışmacılardan 7 yaşındaki Miray Akıncı, 6'ncı olduğunu belirterek, derece aldığı için mutlu olduğunu ve yarışmalara katılmaya devam etmek istediğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.