"2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık Ve Çölleşme Sempozyumu"

"2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık Ve Çölleşme Sempozyumu"
Sempozyumun son gününde katılımcılar, Karapınar rüzgar erozyonu sahasında incelemede bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu"nun son gününde, Karapınar ilçesindeki rüzgar erozyonu sahasına teknik gezi düzenlendi.

 Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sempozyuma 17 ülkeden 35 yabancı, 152 yerli bilim adamı, araştırmacı ve teknik elemanın katıldığını söyledi.

 İki bakanlığın ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğin çok faydalı olduğunu belirten Çarkacı, "Bu sempozyumda yabancı uzmanların da katılımıyla farkındalık oluşturmayı ve toplumun her kesimini bu etkinliğin içine dahil etmeyi istedik. Destekleyen kurum ve kuruluşların olması, kuraklık ve çölleşme ile mücadelede farkındalığın oluşturulması adına önemliydi. 3 günde 92'si sözlü, 163 bildiri yayınlandı" diye konuştu.

Etkinliğe, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) İklim Değişikliği ve Havza Bölümü Koordinatörü İnci Tekeli, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.