200 kiloluk kadın eski haline dönmek istiyor

200 kiloluk kadın eski haline dönmek istiyor
Kırşehir'de, vücut ağırlığı 200 kilograma ulaşan ve yürüyemez hale gelen obezitesi hastası kadın, her türlü ihtiyacını karşılayan kızının desteğiyle yaşamını sürdürebiliyor- Yurdagül Ünal: - "Zayıflamak, eski halime dönmek istiyorum. Yürüyeyim, gezeyim, d

KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle yeme bozukluğu oluşan ve zamanla vücut ağırlığı 70'den 200 kilograma çıkan "morbid obez" kadın, her türlü ihtiyacını kızının desteğiyle karşılıyor.

Oturduğu yerden kalkamayan, ilaçlarla uyuyabilen, yardım olmadan yemek bile yiyemeyen 51 yaşındaki Yurdagül Ünal, aşırı kiloları nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşıyor.

Annesine bakabilmek için işinden ayrılmak zorunda kalan kızı Zehra Ünal (22) ise bir taraftan ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınıyor diğer taraftan da hastanın tedavisi için sesini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Annesine destek bulmak için internette kampanya başlatan ve 11 bin 500 destekçiye ulaşan Zehra Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağbaşı Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde annesiyle yaşadığını, evlendiğinde 70 kilo olan annesinin, yaptığı iki evlilikte yaşadığı sorunlar, sinir ve stresten dolayı kendisini tek dostu olarak gördüğü yemeğe verdiğini söyledi.

Neşeli bir insan olan annesinin, sorunlarını içine atarak bir süre sonra şizofreniye yakalandığını belirten Ünal, Yurdagül Ünal'ın bu sorunlar nedeniyle yaklaşık 20 yıllık sürede 200 kiloya ulaştığını dile getirdi.

Hastanın iki kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatarak tedavi gördüğünü aktaran Ünal, hastanede kilo veren annesinin eve geldiğinde yeniden kilo aldığını kaydetti.

- "Aklım hep annemde"

Ünal, annesinin son 2 yıldır tek başına yürüyemez ve hareket edemez hale geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ne tuvalete çıkabiliyor ne de yardım olmadan yürüyebiliyor. Bütün işlerini ben yapıyorum. Acil işim olunca dışarıya çıkıyorum, gelene kadar korkuyorum düştü mü, kaldı mı diye. Aklım hep annemde. Üstüne başına bir şey alamıyoruz, olmuyor. Eşten dosttan araba isteyerek doktora götürüyoruz. Bacaklarını bile kaldıramıyor. Ben destek olarak bacağını arabaya koyuyorum. O derece zor durumdayız. Annem yattığı zaman nefes alamıyor. Ayaklarını ve vücudunu kıpırdatamıyor. Sürekli sabit kaldığı için sırtı, omuzları, boynu ağrıyor, yaralar oluşuyor. Çoğu kez koltukta oturarak uyuyor. Yatırdığım zaman yatakta benim yardımımla vücudunu hareket ettirebiliyor. Etrafına yastık, yorgan falan koyuyorum."

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Ünal, hastanın yüzde 70 engelli raporu olduğu için bakım maaşı aldıklarını ve çevredeki vatandaşların yardımlarıyla kiralarını ödemeye ve geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Zehra Ünal, fazla kilolarına rağmen annesinin hep güzel şeyler hayal etmeye çalıştığını vurgulayarak, "Annem, 'ah ben bir şey alıp da giyemedim' diyerek hep ağlar. Anneler gününde ben de hediye almak isterim ama üstüne başına, ayağına bir şey olmuyor. İnsanlar annelerine mont, ceket, her şeyi alıyor. Benim alabildiğim yazma. Diğerleri olmuyor çünkü. Babamın 70 kiloyken aldığı fistanla çekilmiş tek resmini elinden düşürmüyor. Ne olur annemin kilo vermesi için bize destek olsunlar. Annem de bir can taşıyor" diyerek yardım istedi.

İlk eşinden ayrılan ve ikinci eşi de vefat eden, tek çocuğu kızı ile yaşam savaşı veren Yurdagül Ünal da aldığı ilaçlardan dolayı konuşmakta güçlük çektiğini söyledi.

Hep 70 kilo olduğu hale dönmeyi hayal ettiğini ifade eden Ünal, "Zayıflamak, eski halime dönmek istiyorum. Yürüyeyim, gezeyim, dolaşayım diyorum. Evde hapis gibiyim. Kızımla gezmek dolaşmak, çarşıya pazara gitmek istiyorum. İçeride hapis gibi duruyorum. Üstüme başıma doğru dürüst bir şey alamıyorum. Kızım gidip bakıyor, bana göre giysi bulup getiremiyor. Ben de çıkıp alamıyorum. Şimdiye kadar ayağıma bir ayakkabı alıp giyemedim. Kilolarımdan dolayı kolumda ve ayaklarımda yara var. Köydeki babama gidemiyorum. 5 yıldır babama hasretim" ifadeleriyle çaresizliğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.