"2016 Kutlu Doğum Haftası"

"2016 Kutlu Doğum Haftası"
Kutlamalar kapsamında şair Nurullah Genç ve müzisyen Eşref Ziya, Erzurumlularla buluşacak

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu iş birliğiyle "2016 Kutlu Doğum Haftası" kapsamında Erzurum'da "Yağmur Akşamları" etkinliği gerçekleştirilecek.

Adını şair Nurullah Genç'in Hz. Muhammed için kaleme aldığı "Yağmur" naatından alan ve "Yağmur seni bekleyen bir taş da ben olsaydım" dizesiyle duyurulan etkinlikte, şiirler ve ilahiler eşliğinde "Kutlu Doğum" kutlanacak.

Etkinlikte şair Genç şiirlerini okuyacak, müzisyen Eşref Ziya ise konser verecek. "Yağmur Akşamları" etkinliği, 17 Nisan Pazar akşamı Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemdeki terör olayları nedeniyle "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" teması ve "İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım" çağrısı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.