2016 Parlamentolarında Kadın Küresel Forumu

2016 Parlamentolarında Kadın Küresel Forumu
AMMAN (AA) - Siyasette kadın temasının işleneceği, 2016 Parlamentolarında Kadın Küresel Forumu, Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.Ürdün parlamentosunun...

AMMAN (AA) - Siyasette kadın temasının işleneceği, 2016 Parlamentolarında Kadın Küresel Forumu, Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.

Ürdün parlamentosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen foruma, Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere 86 ülkeden temsilciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan eski Avrupa Parlamentosu üyesi ve Parlamentolarda Kadın Küresel Forumu Başkanı Silvana Koch-Mehrin, forumda güvenlik, barış, göç, kadın-erkek eşitliği gibi çeşitli konuların farklı kıtalardaki kadınların perspektifinden ele alınacağını belirtti.

Koch-Mehrin, kadının savaş kurbanı değil "barış işçisi" olması gerektiğini ifade ederek, forum kapsamında kadının barışın tesisindeki rolü üzerinde durulacağını dile getirdi.

Eski Finlandiya Başbakanı ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreter Yardımcısı Mari Kiviniemi de 86 ülkeden temsilcilerin katıldığı forumda dünyaya, ekonomik refahın sağlanması için "ülke politikalarının iyileştirilmesinin" önemli olduğu mesajını ileteceklerini söyledi.

İnsan hayatının kaliteli hale gelmesinin iyi politikalarla doğru orantılı olduğunu savunan Kiviniemi, parlamentodaki kadın sayısının arttırılmasının bu konudaki mücadelede yolun yarısını oluşturduğunu ancak bunun tek hedef olmadığını kaydetti.

Kadının dünya güvenliği ve barışa katkısı, çatışmaların sonlandırılmasında kadının rolü, kadının ekonomik yeterliliği gibi çeşitli konuların ele alınacağı forum iki gün sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.