2018 ile 2023 arası atamalar durduruldu

2018 ile 2023 arası atamalar durduruldu
Sınavsız şube müdürü atamalarında karar çıktı.

Ankara 10. İdare Mahkemesi sınavsız şube müdürü atamaları hakkında çok konuşulacak bir karara imza attı.

Bahsi geçen karara göre 29.01.2018 – 28.03.2023 tarihleri arasında sınavsız bir şekilde şube müdürü olarak atanan kişilerin atamalarını durdurdu. Söz konusu durdurma kararı 76. Madde ile yapılan atamaları kapsıyor.

Dava konusu ise TEÇ – SEN tarafından oluşturuldu. Buna göre TEÇ – SEN, Ankara 10. İdare mahkemesine bir dava açmış ve tüm atamaların yürütmesini durdurmak istemişti. Bu mahkemede verilen karara göre 76 ile atanan tüm şube müdürlerinin ataması durduruldu. Gerekçeli kararda ise şube müdürü olarak atanabilmek için görevde yükselmenin gerektiği belirtildi. Bu durumda yapılan atamalarda geçersiz sayıldı.

ATANAN MÜDÜRLER NE OLACAK?

Şube müdürleri, bir veya daha fazla birimin çalışmalarından sorumlu olan kişilerdir. Devlet nezdinde çalışan bu kişilerin görevlerinde yükselme babında şube müdürü olmaları gerekir. Ancak söz konusu yıllarda 76. Madde ile pek çok şube müdürü ataması yapılmış. İşte Ankara 10. İdare mahkemesi de bu atamaları durduracak olan kararını açıkladı. Atanan şube müdürlerine ise ne olacağı henüz belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.