2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:- "Bu ülke, bu iktidar, Allah'ın izniyle bu coğrafyadaki bütün bu kıyamet senaryolarına rağmen her zamankinden daha güçlü adımlarla yarına ilerleyecek"- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "(CHP) Sizin Genel

TBMM (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bu ülke, bu iktidar, Allah'ın izniyle bu coğrafyadaki bütün bu kıyamet senaryolarına rağmen her zamankinden daha güçlü adımlarla yarına ilerleyecek." dedi.

Albayrak, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekteki büyümesinin 2011'den sonra en büyük orana ulaştığını söyleyen Albayrak, son çeyrekte de rekor bir büyümenin geldiğini belirterek, "Demek ki rakamlar yalan söylemiyor." ifadesini kullandı.

1 Ocak 2002 itibarıyla Türkiye'de asgari ücret içinde bir evdeki 200 kilovatsaatlik elektrik tüketiminin payı yüzde 20,1 iken 1 Ocak 2017 itibarıyla bunun yüzde 5,9'a düştüğünü aktaran Albayrak, doğalgazda ortalama 125 metreküplük tüketimin, asgari ücret içinde oranı yüzde 32,2 iken bunun şimdi yüzde 9,8'e gerilediğini vurguladı. Albayrak, "Daha çok çalışacağız, inşallah bu oranı daha da düşüreceğiz, Türkiye ekonomisine katkı olması açısından bunu da ileriye taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "80 milyon bu tiyatroyu izliyor"

Bütçe üzerindeki konuşmasına atıf yapan Albayrak, şöyle devam etti:

"Konuşmamda 'yerli, milli' dememe bir refleks veriyorsak, bu bir gocunma unsuru oluşturur. Demin bakanımız 'yerli İHA' dedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük projelerinden, en önemli projelerinden biri. Bunu bir de kime karşı kullanıyoruz? Terörizme karşı, terörle mücadeleye, ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı. Şimdi, yerli, milli İHA'lar; yine birileri gocunuyor.

Türkiye, kapısında büyük bir savaşla karşı karşıya. Yerli ve milli duruş noktasında, 15 Temmuz'dan sonra nasıl bu millet yekvücut olarak bu sürecin karşısındaysa, tüm bireyler de bu noktada birlik içerisinde olmak durumundadır. 17-25... Kim yapmış ki bu operasyonu? Bugün, dört sene sonra hangi ülkenin arkasından kim operasyon çekiyor, kim şakşaklıyorsa emin olun 80 milyon bu tiyatroyu izliyor ve görüyor.

Devletimizin yanında yer alacağız. Türkiye'ye kim ihanet ediyor, kim operasyon çekiyor, bunun farkında olacağız. Bu ülke, bu iktidar, Allah'ın izniyle bu coğrafyadaki bütün bu kıyamet senaryolarına rağmen her zamankinden daha güçlü adımlarla yarına ilerleyecek. Milletimiz şundan emin olsun: 15 yıldır bu iktidar, bu Cumhurbaşkanı, bu ülkenin başında; Başkumandanıyla nasıl büyük bir mücadele verdiyse kefeni cebinde, bundan sonra da verecek. Dünyanın dört bir tarafına da buradan seslenerek söylüyorum."

- 15 Temmuz tartışması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz alarak "Kendisi son derece güvenli yerlerde bir gece geçirirken, o gece Mecliste yaptığı ilk konuşmayla AK Parti Grubundan ayakta alkış almış olan birinin, partisinin karşısına geçip de 15 Temmuz üzerinden hamaset yapmaya çalışması, en fazla akla şunu getirir: O gece tepemize bomba atanların yetiştirdiği birinden yerlilik, millilik aklı alacak değiliz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Özel'e, "O gece siz buradaydınız, biz de buradaydık ama Sayın Bakanımız güvenli yerlerde değil, F16'ların altında, ateşlerin altında, milletin içine, Atatürk Havalimanı'na Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte giderken, sizin Genel Başkanınız o gece kontrollü bir şekilde kaçmıştır. 80 milyon da Genel Başkanınızın kaçışını izlemiştir. O gece güvenli bölgeye gidenler sizin Genel Başkanınızdı." diye yanıt verdi.

Özel, yeniden söz alarak, "Biz devletin, parasız yatılı imkanlarıyla okurken cemaat okullarında burslu okuyan adam, tenekeyi parlatsan da çeyrek altın etmeyeceğini gösterdi bu akşam, onu söyledim." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.