2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:- "Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama beni öyle bir anne baba yetiştirdi ki hiçbir zaman aklımı bi

TBMM (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama beni öyle bir anne baba yetiştirdi ki hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim." dedi.

TBMM Genel Kurulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığının 2018 yılı bütçeleri kabul edildi.

Genel Kurulda, bütçelerin oylanarak kabul edilmesinin ardından, birleşim kapanmadan önce yaşanan tartışmalar devam etti.

Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, hiçbir zaman tasvip etmedikleri şekilde tartışmaların şahsileştirildiğini söyledi.

Geçen sene duydukları sözleri bu sene de duymak zorunda kaldıklarını belirten Muş, "Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Dolayısıyla lafın nereden söylendiğine, kimin söylediğine bakıp ona göre bir değerlendirme yapmak gerekir ki biz bu değerlendirmeyi yapıyoruz. Necabet vermez asla üniforma, zerduz palan vursan merkep yine merkeptir." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de Genel Kurulda normal, mutat bir görüşme gerçekleştirildiği sırada, konuların şahsileştirildiğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözlerini şiddetle reddettiklerini dile getiren İnceöz, "Adama sormazlar mı 15 Temmuz gecesi tankların yanına gideceksin, oradan kontrollü bir şekilde kaçacaksın, sonra bir belediye başkanının evinde sabaha kadar televizyondan izleyeceksin, sonra bir vakit çıkacaksın, diyeceksin ki 15 Temmuz gecesine 'kontrollü darbe'. Adama 'tenekeyi parlatsan da sen altın dahi etmiyorsun ve bu boş tenekeden ses çıkmaya devam ediyor' demezler mi?" ifadelerini kullandı.

- "Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Özel'in konuşması üzerine söz alarak, şunları kaydetti:

"Cemaatin okulunda burslu... Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama öyle bir anne baba yetiştirdi ki beni hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Elhamdülillah, öyle vermedim ki, beni o dediğiniz güruh iyi bilir kimin oğlu olduğumu, nasıl bir hayat yaşadığımı. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüz binlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş insanlarımız var.

Sayın Grup Başkanvekili dedi ki, 'O gece kaçtınız, saklandınız'. Benim o gece nerede olduğumu 3 evladımla önce Allah, sonra bu milletim, sonra da tarih biliyor ve yazacak. Kimin nerede olduğunu hem Cenabı Allah biliyor, hem tarih biliyor, hem de bu millet biliyor.

Ben 12 Eylül darbesinde hapse girmiş yazar bir insanın oğluyum. Ne darbeden korktum ne ölümden korktum. 15 Temmuz'da, en ön safta, bu darbenin birinci hedefi olan insanın yanından ki benim için bir altın madalyasıdır, bir saniye bile ayrılmadan bu mücadelede en önde yer almak için gayret ettim."

- "Eğer şu an Bakan olmasaydı..."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sayın Mehmet Muş'un okuduğu kısa dörtlük kendisine yakışmıştır." dedi.

Özel, İnceöz'e yönelik, "Hanımefendinin yapmış olduğu benzetmelere karşı, onun neyi kutsal görüp, kimin, nasıl bir şahsiyetin karşısında, normalde baş örtmediği halde orada baş örtecek kadar kutsal gördüğünü tarih yazacaktır." ifadesini kullandı.

Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın sözlerine karşı da "Sayın Bakan bir cemaatin okulunda okumuştur. Eğer şu an bakan olmasaydı, şu anda o geceyi birlikte geçirdiği ve ülkenin en kudretlisi olarak gördüğü kişinin yanında ve damadı olmasaydı, yüz binlerce o okulda okumuş ve tek suçu o okulda okumak görülen kişi gibi memuriyetten ihraç edilmiş, hapishaneye atılmış olacaktı." diye konuştu.

Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz ise şunları söyledi:

"Nedense bu terör örgütlerine laf edilince, nedense gerçekler söylenince her seferinde bu fotoğrafın gündeme gelmesi ne acıdır, ne sıkışmışlıktır. Benim bunun dışında her yerde başımı örttüğüm zamanlar oluyor, yarın da örtüp gelmeyeceğimi kimse garanti edemez. Bunlar çok ayıp şeyler. Sanki bununla sıkıştırabilecekler, bununla söz söylemekten geri bırakılacağımı zannediyorlar.

O fotoğrafın çekildiği tarih 2013'ten öncedir. 17-25 Aralık'ta biz buna 'emniyet ve yargı darbesi' derken, siz gittiniz onların medyalarına, Bank Asyalarına para yatırıp gözyaşı döktünüz. Bir de utanmadan sıkılmadan burada fotoğrafın sorgusunu yapacak muhatabımız asla olamazsınız. Bunlarla bizi korkutamazsınız, çekinmiyoruz."

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, karşılıklı konuşmalar devam ederken, görüşmelerin tamamlandığını açıkladı ve 4. turda yer alan bakanlıkların bütçelerini görüşmek üzere birleşimi bugün saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.