2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda
MHP Muğla Milletvekili Erdoğan:- "Güvenlik güçlerimiz arkalarına bile bakmadan terörle mücadelelerine devam etmelidirler. Sadece FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle değil, eskiden onlara gizli, şimdi ise açık olarak yardım yapan küresel güçlerle de mü

TBMM (AA) - MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz arkalarına bile bakmadan terörle mücadelelerine devam etmelidirler. Sadece FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle değil, eskiden onlara gizli, şimdi ise açık olarak yardım yapan küresel güçlerle de mücadele etmekteyiz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP milletvekilleri İçişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarının 2018 yılı bütçeleri üzerinde görüşlerini dile getirdi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, terörle mücadelede gösterdikleri kararlı mücadeleden dolayı İçişleri Bakanlığı ve çalışanlarına teşekkür etti.

Terörle mücadelenin, son terörist etkisiz hale getirilinceye mücadeleye kadar devam etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz arkalarına bile bakmadan terörle mücadelelerine devam etmelidirler. Sadece FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle değil, eskiden onlara gizli, şimdi ise açık olarak yardım yapan küresel güçlerle de mücadele etmekteyiz." dedi.

Erdoğan, Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin çok yönlü olarak devam ettiğini, bu nedenle terörle mücadelenin sadece silahlı kuvvetlerin mücadelesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

"DEAŞ militanları sahipleri tarafından Suriye ve Irak'tan çıkarılmıştır." diyen Erdoğan, bu teröristlerin Türkiye'ye sızma girişimlerine dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.

MHP'li Erdoğan, terör örgütlerinin yönetici ve militanlarına yönelik, kesin sonuç alınacak nokta operasyonlar yapılmasının önemine işaret ederek, "Bunun yanında terör örgütlerinin sempatizanlarına yönelik çalışmalar da yapılmalı." dedi.

Güvenlik birimlerinde çalışan personel arasından, FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle atılan çok sayıda kişi bulunduğu kadar, aylardır açıkta olan personel de bulunduğunu belirten Erdoğan, bu kişilerin durumlarının bir an önce giderilmesi, varsa mağduriyet giderilmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, terörün finansmanı konusunun önemine işaret etti.

Bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Hala İçişleri Bakanlığının karşısında kaçak sigara satılmaya devam ediliyor. Her yerde 'ucuz mazot' tabelası vardır. İnsan kaçakçılığını da görmekteyiz." dedi.

Mehmet Erdoğan, 100 binden fazla kamu görevlisinin KHK ile ihraç edildiğini belirtti. Yeni atanan kamu görevlileri hakkında güvenlik soruşturmalarının uzamasının, o kişilerin mağduriyetine neden olacağını ifade eden Erdoğan, güvenlik birimleri arasındaki ücret eşitsizliğinin giderilmesi gerektiğini bildirdi. MHP'li Erdoğan, emniyette çalışan sivil memurların "üvey evlat" durumunda olduğunu, onlara emniyetin öz evlatları olduğunu hissettirecek şekilde davranılması gerektiğini söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekil Fahrettin Oğuz Tor da kamu kaynaklarının kullanımı ve dağıtımında hak ve hukuk kavramlarından ayrılınmamasını istedi.

Sayıştay raporları incelendiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açısından çok ciddi tespitlerin bulunduğunu aktaran Tor, SGK'nin ağlanacak halde olduğunu savundu.

Tor, "SGK açıkları yani kara delik gittikçe büyümektedir. Nüfusun yaşlandığı da hesaba katılırsa belki de en önemli, en önce çözmemiz gereken konu SGK açıklarının azaltılmasıdır." şeklinde konuştu.

Taşeron işçilere kadro verilmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Tor, MHP'nin "köleliği andıran işçi çalışma düzenini kaldırılması için desteğe açık olduğunu" belirtti.

850-900 bin kişi kadroya alınırken KİT'leri ayırmanın Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olacağını dile getiren Tor, "KİT'lerde çalışanlara kadro verilmemesi yasanın ölü doğmasına, binlerce emekçinin mağdur olmasına, toplumsal barışın bozulmasına sebep olacaktır. Bu ve diğer birçok sebeple, MHP olarak dilek ve temennimiz, KİT'lerde çalışan taşeron işçilerine de kadro verilmesidir çünkü hiçbir işçimiz köleliği andıran bu çalıştırma düzenine layık değildir diyorum." diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da kamuda liyakata dikkat edilmediğini, kamu çalışanları arasında ücret adaletsizliği bulunduğunu, çalışanların mobbinge maruz kaldığını ve birçok sorunu bulunduğunu belirterek, sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Taşeronlara kadro verilmesini desteklediklerini ancak düzenlemenin eksik olduğunu savunan Karakaya, belediye ve KİT'lerdekilere kadro verilmemesinin önemli bir eksiklik olduğunun altını çizdi.

Taşeron işçiliğin kölelik haline dönüştürüldüğünü vurgulayan Karakaya, taşeron uygulaması kaldırılırken taşeron firmalarındaki işçilerin de mağdur edilmemesini istedi.

Karakaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya terörle mücadeledeki başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit de kültür eserlerinin mazi ile istikbal arasında bağlantı kuran eserler olduğuna işaret etti. Kültür ve sanatın parayla ölçülmemesi gerektiğini belirten Mit, bunun kültür ve medeniyete en büyük ihanet olacağını söyledi.

Mit, "Sayın Cumhurbaşkanının 'İstanbul'a ihanet ettik", ikazına rağmen Topkapı Sarayı'nın Hasbahçe'sinin imara açılması ihanette ısrardan başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

Müze ve ören yerlerinin işletmesini ihale ile şirketlere devredilmesinin de asla kabul edilemeyeceğini belirtten Mit, bu işletmeyi Kültür ve Turizm Bakanlığının yapması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.