2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda
AK Parti'li Demir: "2003-2017 yılları arasında 352 kilometre uzunluğunda 239 adet tünel yapıldı"- AK Parti'li Bürge:"Ecdadımızın izinde lafta değil, icraatta var olduğumuzu gösteriyoruz" - AK Parti'li Göçer: "Biz bu ülkenin çocuklarını sağlıklı bir şekild

TBMM (AA) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2003-2017 yılları arasında 352 kilometre uzunluğunda 239 adet tünel yapıldığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri, Ekonomi, Sağlık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları ile bu bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçeler üzerinde AK Parti'li milletvekilleri söz aldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin dış politikasının ekseninin "insan" olduğunu ifade etti.

"Nerede bir soydaşımız, dindaşımız, vatandaşımız varsa orada olmaya yeminimiz var. Bu amaçla yürümüyor adeta koşuyoruz." diyen Bürge, "Ecdadımızın izinde lafta değil, icraatta var olduğumuzu gösteriyoruz. Dışişleri Bakanlığımız bütün teşkilatlarıyla birlikte dünyanın her yerinde, gönül coğrafyamızda mağdur ve mazlumların hemen yanı başındayız." dedi.

Türkiye'nin, insani yardımlarda rakam olarak ABD'den sonra ikinci sırada olduğunu hatırlatan Bürge, "Bakanlığımızın yurt dışı temsilciliklerinin sayısı 2002'de 163'ken şu an 236. Batının yıllardan beri sömürdüğü, sömürmeye devam ettiği bütün Afrika ülkelerinde var olmaya devam ediyoruz. 3,5 milyona yakın Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Ayrıca, büyükelçiliklerimizin koordinatörlüğü doğrultusunda belediyelerimizle, TİKA'mızla, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığıyla, Yunus Emre'mizle, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzle birçok hizmetlere imzamızı atıyoruz." diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti'nin 15 yılda ekonomi alanında uygulamaya koyduğu doğru ve sürdürülebilir politikalar sayesinde ekonomide tarihi başarılara imza atıldığını söyledi.

İktidara geldikleri ilk günden bu yana ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye, sanayiden tarıma kadar her alanda "hizmet destanları yazdıklarını" belirten Tin, "Ayrıca bilişim, Ar-Ge, savunma sanayisi ve otomotiv gibi birçok yenilikçi alanda reformlar gerçekleştirdik. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere ülkemize ve ekonomimize yapılan birçok saldırılara rağmen ekonomide milli bir yükseliş ortaya koyduk." değelendirmesini yaptı.

- "Bilim insanlarına önemli görevler düşüyor"

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bilim ve teknoloji alanında gelişmelerin en hızlı ve belirgin şekilde uygulamaya geçtiği alanlardan birisinin de sağlık olduğunu ifade etti.

Sağlıkta, tanı ve tedavide ilaç sektöründe baş döndürücü gelişmeler yaşandığını, e-tıp uygulamaları, telerobotik teknoloji, "uzay neşteri" denilen cihazla kanser hastalarında radyocerrahi, anne karnında iken yapılan ameliyatlar, sürekli yenilenen tıbbi cihazların bu gelişmenin de göstergesi olduğunu aktaran Kavuncu, "Biyoteknoloji, rejeneratif tıp ve kök hücre, genom çalışmaları, beyin ve sinir modülasyonu, dönüşümsel tıp, yapay zeka ve robotik teknoloji üzerinde çalışmalar hız kesmiyor." dedi.

"Bizler özellikle 8-14. yüzyıllar arasında bilim dünyasına çok orijinal ve yeni bilgiler, buluşlar sunan bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz ama şunu kabul edelim ki bugün için biz sağlıkta tüketici durumundayız." ifadesini kullanan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çoğunlukla gelişmiş ülkelerin ürettikleri bilimi, araç ve gereci ve ilaçları kullanıyoruz. Bu nedenle ülkemizdeki bilim insanlarına önemli görevler düşüyor.

Türkiye Sağlık Enstitüsünün İstanbul'da bulunan merkezinde obezite, diyabet gibi kronik hastalıklarla ilgili temel bilim araştırma merkezi kurma çalışmalarına başladılar. Ankara Mavi Göl Yerleşkesi'nde de kanser araştırma merkezi kurulacak. Aynı yerleşkede kısa bir süre önce Aziz Sancar'ın da açılışına katıldığı ve kendi adını taşıyan bir araştırma merkezi kuruldu. Bu merkezde genom araştırmaları laboratuvarı kurulacak ve Türkiye Genom Projesi'nin referans merkezi olacak.

Genom biliminin önümüzdeki yılların en önemli araştırma alanlarından birisi olacağı artık bilim dünyası tarafından kabul edilmektedir. 'Kişiye özel tıp' diye tanımlanabilecek, insanların gen analizi yapılacak, buna göre hangi hastalıklara eğilimli olduğu, hangi tedavilerden yarar göreceği belirlenecek.
Ankara Mavi Göl Yerleşkesi'nde Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak ölçekte bir ulusal biyobanka kurulma çalışmaları da başlamıştır. Bu sayede, özellikle kanser başta olmak üzere, ileri düzeyde bilimsel çalışmalar yapılabilecek ve ayrıca Türk bilim insanlarının evrensel bilime katkı sağlama özelliğinde olan uluslararası çok merkezli çalışmalara katılmasına imkan sağlanacaktır."

- "Türkiye'nin ağız tadı geldi"

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, AK Parti hükümetleriyle beraber "Türkiye'nin ağız tadının geldiğini"; önceden millete efendilik yapan, tepeden bakan zihniyet yerine millete hizmet eden zihniyet hakim olduğunu dile getirdi.

Sağlık hizmetlerinde de aynı şekilde milletin ağzının tadının bozulmaması için çalıştıklarını belirten Göçer, "AK Parti, devleti, hükümeti geçmişiyle, tarihiyle, geleneğiyle barıştırdı." diye konuştu.

Vatandaşların, koruyucu sağlık hizmetlerinde, geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın uygulamalarından da faydalanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkati çeken Göçer, "Biz bu ülkenin çocuklarını sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, ABD'nin Kudüs için aldığı hukuksuz kararın "yok hükmünde" olduğunu, Filistinlilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

İktidara geldikleri günden bu yana sağlık politikalarında yaptıkları düzenlemelerin temelinde "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışı olduğunu vurgulayan Çitil, "İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla tüm risklerle mücadele etmek, yaşam kalitesini yükseltmek amacımızdır." açıklamasını yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, devletin milletine verdiği değeri, şefkati, güveni en net biçimde sergilediği ve hissettirdiği hizmet alanının sağlık olduğunu dile getirdi. Günnar, şunları söyledi:

"Aziz milletimiz, AK Parti iktidarından önce, maalesef doktor bulamayan, hastanede koğuş sisteminde yatan, ambulans gördüğünde şaşırıp heyecanlanan, bebek ölümlerinden tutun da akut ve kronik tedavi edilebilir hastalıklardan şifa bulamayıp dünya standartlarının altında ölüm yaşı ortalamalarıyla yaşam mücadelesi veriyordu. Çok parası olan, yurt dışına; altını olan, kuyumcuya; geçim kaynağı ineği olan, kasaba koşarak malını mülkünü satar, Ankara'ya ve İstanbul'a giderek hastanelerde tedavi olmaya çalışırdı. Sonra milletin acısını, sızısını, sıkıntısını yüreğinde hisseden AK Parti hükümetleriyle sağlıkta dönüşüm için düğmeye basıldı. Şimdiyse ülkemizin her köşesinde, her birisi neredeyse yoğun bakım ünitesi düzeyinde olan ambulans hizmetlerinden tutun da helikopter ve uçak ambulanslara varıncaya kadar dünyanın her yerinden hastalarımıza yüksek kalite standartlı hastane ve kliniklerimizde hizmet vermekteyiz."

- "Ada sulandırılması"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınma düzeyini belirleyen temel faktörlerin başında ulaşım hizmetlerinin geldiğini ifade etti.

AK Parti iktidarları döneminde, toplumun tüm katmanlarının ve ülkenin tüm bölgelerinin ihtiyaçlarını dikkate alan öncelik ve önem planlaması yapılarak bir ulaşım politikası geliştirildiğini ve uygulandığını belirten Demir, "Temel hedefimiz toplumumuzun huzuru ve mutluluğudur." dedi.

19 bin 778 kilometre yol yapılarak bölünmüş yol ağının toplamda 25 bin 879 kilometreye ulaştığını bildiren Demir, "Son 15 yılda 908 kilometre otoyol yapımıyla toplam otoyol ağımız 2 bin 622 kilometreye ulaşmıştır. 2003 öncesi yıllık ortalama 7 bin kilometre asfalt çalışmaları ve onarımı yapılmakta iken 2003-2016 yılları arasında yıllık ortalama 16 bin 710 kilometre çalışma yapılmıştır. Tünel yapım çalışmaları kapsamında 2003-2017 yılları arasında 352 kilometre uzunluğunda 239 adet tünel yapılmış olup bugün itibarıyla tüm yollarımızda toplam 402 kilometre uzunluğunda 322 adet tünel hizmet vermektedir." bilgisini verdi.

"Günlerdir Mecliste ada sulandırılmasıdır gidiyor." diyen Demir, şunları kaydetti:

"Dünya denizcilik ticaretini bilmeyenler, maalesef boş boş konuşuyor ve adeta denizcilik camiasının küçümseme ve karalama kampanyasını başlatmışlar. Dünya denizcilik ticaretinin yüzde 85'i deniz taşımacılığıyla yapılmaktadır. Dünya üzerindeki denizcilik şirketleri, çoğu gemilerini çeşitli ülkelerdeki bayraklara kaydettirmektedir. Bu başlıca ülkeler, Marshall, Malta, Liberya, Panama gibi ülkelerdir. Bu kayıtlı şirketler, birer gemi sicil şirketidir. Bu sicil şirketleri, tüm dünya denizcilik şirketleri tarafından kurulmaktadır. Ülke şirketleri bu bayraklarla dolaşan önemli başlıca ülkeler Amerika, Almanya, Japonya gibi, Çin gibi ülkelerdir. Bunların her biri gemi üzerinde kayıtsız sicil şirketleri olduğundan dolayı, para transferi vesaire de olmaz. Bu şirketler ana şirketlerden yönetilir. Sadece bazı ülkelerin bayrakları, dünya deniz taşımacılığında daha üst sınıflarda ve prestijli kabul edildiği için rekabet giderlerinin artırılması ve limanlarda kolay dolaşımın sağlanması için bu şirketler kurulur. Artık bu yalan ve iftira tiyatrosundan vazgeçilmesini diliyorum."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.