2020 KPSS puanları ile nereler tercih edilebilir? Hangi kurum kaç puan istiyor? KPSS ne zaman açıklanacak?

2020 KPSS puanları ile nereler tercih edilebilir? Hangi kurum kaç puan istiyor? KPSS ne zaman açıklanacak?
ÖSYM tarafından ilk oturumu 6 Eylül’de gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından 2. oturum olan Alan Bilgisi sınavı ise 12-13 Eylül’de yapıldı. Peki adaylar puan duruma göre nerelere yerleşebilecek?

ÖSYM tarafından ilk oturumu 6 Eylül’de gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından 2. oturum olan Alan Bilgisi sınavı ise 12-13 Eylül’de yapıldı. Peki adaylar puan duruma göre nerelere yerleşebilecek? 2020 yılında KPSS sınavına giren adaylar aldıkları puan ile nerelere girebileceklerini merak ediyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre KPSS lisans sonuçları ise 22 Ekim tarihinde adayların erişimine açılacak. 

KAÇ PUANLA NEREYE YERLEŞİLEBİLİR? 

KPSS sınavına giren memur adaylar, memur alacak kurum ve kuruluşların kaç puanla alım yapacağını merak ediyor. Adaylar ÖSYM tarafından açıklanan taban ve tavan puanları sitelerinden ulaşabilir. ÖSYM tarafından yayımlanan puan tablosunda ortaöğretim, ön lisans ve lisans için kurum ve kuruluşların talep ettiği puanlar yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.