2023 Kitap Öğrencilerle Buluştu

2023 Kitap Öğrencilerle Buluştu
Niyaz Usta İlkokulu’nda “Nesiller Sizi Okuyor” Projesi kapsamında Niyaz Usta İlkokulu Koridor Kitaplığının açılışı ve 2023 kitabın öğrencilerle buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Programa; Meram Kaymakamı Resul Çelik, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Okul Müdürü Süleyman Yüğrük, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kitap ile gelecek nesillere dokunacağız

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Niyaz Usta İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Yüğrük şunları söyledi: “ Adam Olmuş Çocuklarla Adam Olacak Çocukları buluşturmak, bilinçli bir kitap okuyucusu olmak ve 52 günde 52 kitap okuyarak kitaba daha kolay ulaşmak için okulumuzda koridor kitaplığı oluşturulmuştur. Kitap ile gelecek nesillere dokunarak milli ve manevi değerleri önceleyen bir nesil yetiştirmek temel hedefimizdir.”

Okuduklarımızı hayatımıza nakşedeceğiz

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer konuşmasına Niyaz Usta’yı rahmetle anarak başlayarak, “ Okumak güzeldir. Okuduklarımızı hayatımıza nakşedeceğiz. Hayatımızda uygulayacağız. Çocuklarımız okumaları ile hayatlarını değiştirecekler.  Bizler sadece öğrenenleri değil. İsteyenleri de safımıza katmalıyız. İnşallah hayırlara vesile olacak.  Bizler inşallah adaleti ve ahlakı elinden bırakmayan bir toplumu inşa edeceğiz. Kitaplığın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Okuyan değil izleyen toplum olduk

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Rabbimizin ilk emri okumaktır diyerek şunları kaydetti: “ Okuyan değil de daha çok izleyen bir toplum olduk. Biz bunun yıkılmasını istiyoruz. Bütün projeler okuma kültürünü yaygınlaştırmak içindir. İnşallah okumanın yaygınlaşmasına bir sebep olur.”

Meram Kaymakamı Resul Çelik ise Konya’da çok güzel bir etki oluşturduklarını belirtti. Çelik, “ Konya’da bu projeyle çok güzel bir etki yarattık. Bu etkinin giderek Konya geneline yayılacağına da hiç şüphemiz yoktur. Bu etkileşimden kaynaklanan dalgalanmayla da bu güzel örneklerimiz Konya’nın bütün okullarında hayata geçecektir” dedi.

Haber: Ebrar Küçükakın

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.