"2024 Dini takvimi belli oldu: Üç aylar ne zaman başlıyor?"

"2024 Dini takvimi belli oldu: Üç aylar ne zaman başlıyor?"
 Editör
2024'e kısa bir süre kala yeni yılın dini günleri ve bayramları merak ediliyor. Merak konusu olan tarihleri sizler için derledik.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında başlayacak olan üç ayların tarihini duyurdu. Her yıl büyük bir heyecanla beklenen mübarek aylar, bu sene Receb ayıyla birlikte 12 Ocak 2023 Cuma günü başlayacak. Müslümanlar için önemli bir ibadet dönemi olan üç aylar, Şaban ve Ramazan aylarıyla birlikte devam edecek.

Regaib Kandili ile birlikte başlayacak olan üç ayların ardından, Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. Bu dönemde Müslümanlar, dualarını arttırarak, ibadetlerini yerine getirerek manevi bir atmosfer içinde bulunacaklar.

Üç ayların devamında, 11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayı başlayacak. Müslümanlar, bu mübarek aylarda tutacakları oruçlarla, artan ibadetleriyle, Kuran-ı Kerim okumalarıyla manevi bir yolculuğa çıkacaklar. Ayrıca, bu dönemdeki diğer önemli günler de dini takvimde belirlendi.

İslam dünyasının beklediği bu müjdeli haberle birlikte, müslümanlar üç aylara daha bir coşku ve heyecanla yaklaşacaklar. Üç ayların, Müslümanların manevi duygularını pekiştirecekleri, toplumsal dayanışmanın artacağı bir dönem olması bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.