2024 (ilk çeyrek) dünya cep telefonu satış istatistikleri açıklandı

2024 (ilk çeyrek) dünya cep telefonu satış istatistikleri açıklandı
2024'ün ilk 3 ayında dünyada 289 milyon 400 bin akıllı telefon satışı gerçekleştirilldi. İlk 5'in 3'ünde Çinlililer yer aldı.

2024'ün ilk 3 ayında dünyada 289 milyon 400 bin akıllı telefon satışı gerçekleştirilldi.

İLK 5'TE 3 ÇİNLİ

Uluslararası veri şirketi IDC, 2024'ün ilk çeyreğinde küresel bazda akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin verileri açıkladı. Küresel bazda yılın ilk çeyreğinde 289,4 milyon akıllı telefon satılırken, Samsung yüzde 20,8'lik pazar payı ile Apple'ı geçmeyi başardı

KORELi SAMSUNG ZİRVEYİ BIRAKMADI

Yılın ilk 3 ayında akıllı telefon satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarken, Samsung en fazla akıllı telefon satan şirket oldu. İlk çeyrekte 60,1 milyon akıllı telefon satmayı başaran Samsung, dünyanın en fazla akıllı telefon satıcısı sıralamasında Apple'ı geçti. Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung'un ilk çeyrekte satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 düşerken, pazar payı yüzde 20,8 oldu.

AMERİKALI APPLE'IN PAZAR PAYI YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Amerikalı telefon üreticisi Apple'ın ocak-mart döneminde satışları yüzde 9,6 düşerek 50,1 milyona geriledi. Şirketin pazar payı ise yüzde 20,7'den yüzde 17,3'e indi. iPhone satışındaki düşüşte Çin'de şirket ve devlet kurumlarında çalışanların Apple marka cihaz kullanımının sınırlandırılmasının da etkili olduğu belirtildi.

XİAOMİ, İPHONE'UN ENSESİNDE

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin ilk çeyrekte satışlarını yüzde 33,8 artırması dikkati çekti. Şirket, 40,8 milyon adet satış yaparak üçüncü sırada yer alırken, pazar payı da yüzde 11,4'ten yüzde 14,1'e yükseldi.

TRANSSİON YÜKSELİŞTE

Tecno ve İnfinix, İtel gibi marakalara sahip Çinli üretici Transsion da söz konusu dönemde 28,5 milyon telefon satışıyla pazar payını yüzde 9,9'a çıkararak dördüncü sıraya yerleşti.

OPPO 5. SIRADA

Söz konusu dönemde Çinli üretici Oppo da 25,2 milyon adet akıllı telefon satarak beşinci sırada yer aldı. Şirketin satışları yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı çeyreğine göre yüzde 8,5 azalırken, pazar payı yüzde 10,3'den yüzde 8,7'ye geriledi.

2024 OCAK-MART DÖNEMİ TELEFON SATIŞ RAKAMLARI

untitled-1-001.jpg

LG, VİVO, NOKİA VE BLACKBERRY

LG, Vivo, Nokia ve Blackberry gibi diğer akıllı telefon markalarının satışları ise 84,7 milyon adet olarak hesaplanırken, pazar payları yüzde 29,3 olarak tespit edildi.

"İLK 5 ŞİRKET ARASINDA GÜÇ DEĞİŞİMİ VAR"

Rakamları değerlendiren IDC'nin Worldwide Tracker ekibinin araştırma direktörü Nabila Popal, "Akıllı telefon pazarı son iki yıldaki türbülanstan hem daha güçlü hem de farklı bir şekilde çıkıyor. Öncelikle, tüketiciler cihazlarını daha uzun süre ellerinde tutacaklarını bilerek daha pahalı cihazları tercih ettikçe, değerde ve ortalama satış fiyatlarında (ASP'ler) büyüme görmeye devam ediyoruz. İkinci olarak, İlk 5 şirket arasında güç değişimi var ve bu durum büyük olasılıkla devam edecek. Piyasa oyuncuları, iyileşme sonrası dünyada stratejilerini ayarlarken, Xiaomi son iki yılda yaşanan büyük düşüşlerden güçlü bir şekilde geri dönüyor ve Transsion, uluslararası pazarlarda agresif bir büyüme ile İlk 5'te istikrarlı bir varlık haline geliyor. İlk 2 oyuncunun her ikisi de ilk çeyrekte negatif büyüme kaydederken, Samsung'un genel olarak son çeyreklere göre daha güçlü bir konumda olduğu görülüyor." dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.