2024 yılında köprü ve otoyollar da zamlandı - TIKLA NE KADAR OLDU ÖĞREN

2024 yılında köprü ve otoyollar da zamlandı - TIKLA NE KADAR OLDU ÖĞREN
 Muhabir
2024 yılının girmesiyle köprü ve otoyollar da zamlandı.

Yeni yılla birlikte ulaşıma da zam geldi.

2024 yılı için Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaparak otoyol ve köprü geçiş ücretlerini duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yeni bir açıklama geldi. Karayolları Genel Müdürlüğün yapmış olduğu açıklamada müdürlüğün Yap-İşlet-Devret modeli kapsama içerisinde özel şirketlerin İşletmiş olduğu otoyol ve köprülerdeki geçiş ücretlerini 1 Ocak 2024 Pazartesi günü gece 24.00 saatinden itibaren geçerli olacak şekilde yeniden düzenlendiğini paylaştı. Paylaşılan yönetmelikte her yıl başında ÜFE oranları dahil edilerek düzenlenmesi gereken ücretlerde 2022 yılında Üretici fiyat endeksi oranının %97.72 şeklinde yükselişine rağmen düzenleme yapılmamış olduğu ve mevcut geçiş ücretlerini 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren bu fiyat üzerinden uygulandığı belirtildi.

İŞTE YENİ TARİFELER

Oto yollarda daha ekonomik, kısa süreli ve daha güvenli bir ulaşımın sağlanması, boğaz köprüleri üzerindeki büyük bakım ve onarımların yapılıp servis ömürlerinin güncellenmesi, işçi ve malzeme fiyatları üzerindeki artışlar ile birlikte bakım-işletme maliyetlerinde yaşanan yükselmeler göz önünde bulundurularak karayolları müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve de Boğaz köprülerinin geçiş ücretlerinde ortalama olarak yüzde 76 oranında bir zam söz konusu oldu. Yap İşlet Devret modeli ile birlikte bu zamlar yapılarak özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde de ortalama %50 oranında bir artış söz konusu oldu.

Açıklanan artışlar ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü işletmiş olduğu oto yollarda otomobil adına en düşük geçiş ücretini dokuz TL olarak belirlerken en yüksek geçiş ücretini 84 TL olarak belirledi. Boğaz köprülerinden ise tek yönlü otomobil geçiş ücreti 15 TL oldu.

Yap İşlet Devret projesi kapsamında yapılan köprülerin otomobil adına geçiş ücretleri Osmangazi köprüsü üzerinden 290 TL, Çanakkale köprüsü üzerinden 295 TL ve yavuz sultan Selim köprüsü üzerinden 35 TL şeklinde belirlendi.

Belirlenen yeni zam oranları ile birlikte otoyol ve köprü geçiş ücretleri güncellenmiş oldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.