2050 yılına kadar "Net sıfır" hedefi

2050 yılına kadar "Net sıfır" hedefi
Petrol Ofisi, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 42 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise "net sıfır" emisyon taahhüt ettiğini bildirdi.

Petrol Ofisi, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 42 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise "net sıfır" emisyon taahhüt ettiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Petrol Ofisi, Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefi kapsamında çalışmalarına hız verdi.

Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 42 oranında azaltmayı taahhüt eden Petrol Ofisi, 2050 yılına kadar ise net sıfır emisyon hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, "Enerji sektörü net sıfır hedefinin en kritik oyuncularından biri. Petrol Ofisi Grubu olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. 2050 yılı için taahhüt ettiğimiz net sıfır hedefi de sosyal yatırım felsefemizin doğal bir uzantısı. Attığımız her adımda çevresel, sosyal ve yönetişim koşullarını, bir diğer deyişle ESG kriterlerini gözetiyor, çoklu paydaş etkileşim stratejisi ile yol alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Abbasoğlu, öncelikli olarak şirketin sahip olduğu ve kontrol ettiği kaynaklarla yol açtığı direkt emisyonlar ve satın almalar üzerinden sebep olunan dolaylı emisyonları azaltmaya odaklandıklarını ifade etti.

Açıklamada, 2017 yılından bu yana sürdürülebilirlik açısından önemli adımlar atan Petrol Ofisi Grubu'nun net sıfır karbon emisyonu stratejisi doğrultusunda attığı önemli adımlara da yer verildi.

Bu adımlar arasında, güneş panelleri kurularak karbon ayak izinin azaltılması, sürdürülebilir havacılığın desteklenmesi kapsamında lider havayolu şirketlerine sera gazı emisyonlarını yüzde 80'e kadar azaltan sürdürülebilir havacılık yakıtı Neste MY Sustainable Aviation FuelTM (SAF) ikmalinin gerçekleştirilmesi, "Yağlı Su-Yağmur Suyu Yönetim Prosedürü" ile oluşabilecek sızıntıların çevreye ulaşmadan kontrol altına alınıp toplanması, şirket tarafından geliştirilen ürünlerin çevre dostu olması ve son olarak elektrikli araçlar için şarj istasyonları ağının Türkiye geneline yayılması gibi başlıklar yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.