21. Yılında 28 Şubat Mağdurları

21. Yılında 28 Şubat Mağdurları
AK Bursa Milletvekili Gözgeç:- "28 Şubat bir darbe ve bir insanlık suçudur. 28 Şubat sadece bizim kutsal değerlerimize inancımıza karşı değil Türkiye'ye karşı, ekonomik değerlerimize karşı yapılmış bir darbedir"- "Diğer mağdurlar gibi ben de hem maddi hem

TBMM (AA) - YILDIZ AKTAŞ - 28 Şubat'ta gördüğü baskılar nedeniyle avukatlık mesleğini yapamayan AK Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "28 Şubat bir darbe ve bir insanlık suçudur. 28 Şubat sadece bizim kutsal değerlerimize inancımıza karşı değil Türkiye'ye karşı, ekonomik değerlerimize karşı yapılmış bir darbedir." dedi.

Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tarihine postmodern darbe girişimi olarak geçen "28 Şubat" sonrası başlayan baskılar nedeniyle birçok kişinin hayallerinin yarım kaldığını söyledi.

O günlerin geride kaldığını ifade eden Gözgeç, her on yılda bir darbe yapılma geleneğinin de kalktığını dile getirdi.

Artık vatandaşların özgürce düşüncelerini dile getirdiğine, inançlarını yaşayabildiğine işaret eden Gözgeç, üniversitelerdeki ikna odaları nedeniyle öğrencilerin eğitimine devam edemediğini, psikolojik baskı yaşadığını, birçok kişinin yurt dışına gitmek zorunda kaldığını, öğretmenlerin öğrencileriyle buluşamadığını ve halkın büyük bir travma yaşadığını belirtti.

28 Şubat döneminde kendisinin de çok sevdiği avukatlık mesleğini yapamadığını, duruşmalara giremediğini anlatan Gözgeç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 Şubat döneminde diğer mağdurlar gibi ben de hem maddi hem manevi zorluklarla baş etmek zorunda kaldım. O dönem, duruşmalara başörtülü giremiyorduk. Benim için başörtülü duruşmaya girmek bir hayaldi. Şimdi bu hayalimiz gerçekleşti. Çok şükür ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti ile bu hayalimiz gerçek oldu.

Biz başörtülü olarak duruşmaya girdik, öğretmen arkadaşlarımız derse girdi, bir şey mi değişti, Türkiye'ye irtica mı geldi? Hayır, görüyoruz ki öyle bir şey olmadı. Halkta karşılığı olmamasına rağmen insanları başörtülü başörtüsüz diye ayırarak bir düşmanlık yaratılmaya çalışıldı ve bir on yıl heba edildi, insanların hayatından çalındı. 28 Şubat bir darbe ve bir insanlık suçudur. 28 Şubat sadece bizim kutsal değerlerimize inancımıza karşı değil Türkiye'ye karşı, ekonomik değerlerimize karşı yapılmış bir darbedir. O dönem irtica tehdidi diye bir korku yaratılarak bankalar hortumlandı ve biz 2001 ekonomik krizini yaşadık. "

İnsan hakları noktasında da her geçen gün daha iyi bir noktaya gelindiğini söyleyen Gözgeç, "Zaten bizim medeniyetimiz aslında Veda Hutbesiyle adeta bir insan hakları beyannamesini gündeme getirmiş ve gittiği her yere ihya medeniyetini götürmüş bir medeniyet. Ama bize insan hakları dersi vermeye kalkan diğer medeniyetlerin adeta imha harekatı var." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.