22. Roma Maratonu

22. Roma Maratonu
Erkeklerde Kenyalı Kipruto, kadınlarda Etiyopyalı Tusa birinci oldu


ROMA (AA) - Bu yıl 22’incisi düzenlenen Roma Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Amos Kipruto, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Rahma Tusa kazandı.

İtalya’nın başkenti Roma'nın cadde ve sokaklarındaki 42,195 kilometrelik parkurda koşulan maratona, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 115 ülkeden yaklaşık 16 bin sporcu katıldı.

Romalı yerel yöneticilerin başlattığı maratonu, 2 saat 8 dakika 12 saniyede tamamlayan Kenyalı Amos Kipruto birinci oldu. İkinciliği Etiyopyalı Achamie Birhanu, üçüncülüğü yine Kenya’dan Ruto Dominic aldı.

Kadınlarda ise birinciliği, Etiyopyalı Rahma Tusa, 2 saat 28 dakika 49 saniyelik derecesiyle elde etti. Etiyopyalı Duru Mulu Melka ikinci, Cezayirli Kenza Dahmani ise üçüncü oldu.

Maratonu takip eden çok sayıda Romalı, atletlere alkışlarla destek verdi.

Bu arada maraton kapsamında her yaştan insanın katıldığı "Eğlenmek için koş" sloganıyla yapılan 4 kilometrelik yarışa ise bu sene Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği sponsor oldu. Büyükelçilik ve müşavirlik çalışanlarının "Home Turkey" sloganlı tişörtlerle katıldığı parkura vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Çocukların da koştuğu mücadeleye, bazı katılımcıların köpekleriyle katılması renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.