22 Yeni Fikrin Sunumu Yapıldı

22 Yeni Fikrin Sunumu Yapıldı
ODTÜ Teknokent'in düzenlediği, Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programının ödül töreninde finale kalan 22 yeni fikrin sunumu yapıldı

ANKARA (AA) - ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programının ödül töreninde tanıtılan projelerden "Otsimo"nun sahibi Hasan Zafer Elcik, otizmli çocuklar için bir mobil eğitim platformu tasarladıklarını, onlara tabletler ve akıllı cihazlar üzerinden ücretsiz mobil eğitim materyalleri ürettiklerini söyledi.

Elcik, otizmli kardeşinin akıllı cihazlara çok yüksek ilgisi olduğunu farkettiğini ve buradan yola çıkarak otizmli çocukların birden fazla eğitimi içeren tabletler ve akıllı cihazlar üzerinden ulaşabilecekleri bir platform oluşturduklarını dile getirdi.

Araştırmaları sırasında otizmli çocuklar için geliştirilmiş Türkçe bir uygulama olmadığını gördüklerini belirten Elcik, "Dünya çapında geliştirilmiş çok fazla oyun da yoktu. Bunun üzerine araştırmalar yapmaya başladık. Otizmli çocukların birden fazla eğitime ulaşabileceği bir platform oluşturduk. Bunun içinde uygulamalı davranış analizi dediğimiz bir eğitim modelini temel alarak aslında ailelerin evde kullanabileceği bir araç sunuyoruz. Böylece ebeveynler çocuklarının eğitimlerini destekleyebiliyorlar." diye konuştu.

Elcik, bir süredir bu proje üzerine çalıştıklarını belirterek, 5 ay önce uygulamalarını yayına aldıklarını ve binden fazla aileye ulaştıklarını bildirdi.

Baba olma güçlüğü yaşayanlara çare erkek arıdan gelecek
ODTÜ Teknokent'te bioteknoloji üzerine faaliyet gösteren Vitaliter firmasının Müdürü Babür Erdem de "Apilarnil Lipid Özütü ile Testesteron Artırıcı Doğal Gıda Takviyesi Geliştirilmesi" Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Erdem, erkek bal arısı larvalarının aktif madde içeren yağ kısmını izole ettiklerini ve bundan bir gıda takviyesi elde ettiklerini belirterek, bu takviyenin testesteronu yükselttiğini, böylelikle baba olma güçlüğü yaşayan erkeklerin sağlıklarını olumlu etkileyecek bir çözüm ürettiklerini bildirdi.

Başarılı projeler Silikon Vadisi’nde melek yatırımcılarla buluşacak
Program kapsamındaki projelerden başarılı bulunanlar, Silikon Vadisi'nde melek yatırımcılarla buluşma şansı elde edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.