23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Eskişehir Valisi Tuna: "Çocuklar ülkemi̇zi̇n geleceği̇ mi̇lleti̇mi̇zi̇n umududur"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tun, yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlık ve cumhuriyetin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümünü kutlamanın sevincini, gururunu ve coşkusunu bir kez daha ülkenin geleceği çocuklarla birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Bugünün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu bir dönemin başlangıcı olduuğunu ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Bugün, ulusal egemenlik ilkesi ve iradesinin, uygar toplum, çağdaş devlet, güçlü Türkiye ortak hedefine ulaşma kararlılığındaki Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelidir. İstiklal mücadelemizin sürdüğü en zor günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılması ile milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmıştır. Bu önemli günün çocuklara bayram olarak armağan edilmesi, TBMM'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği sevgi, güven ve önemin göstergesidir. Çocuklarımız kendilerini her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye ve yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalıdır. Kurtuluş savaşımızın önemli kararlarının alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü dünyadaki tek çocuk bayramı olarak coşkuyla kutlarken, gelecekte ülkemizi yönetecek çocuklarımızı ortak bir coşku etrafında bir araya getirerek vatan, millet, insan sevgisi aşılıyor ve aynı zamanda dünyada sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini ilke edinmelerini onlara miras bırakmış oluyoruz. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik beraberlik içinde çok çalışarak daha müreffeh ve kalkınmış hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak hepimizin en büyük hedefidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.