23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük gurur kaynağımızdır"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük gurur kaynağımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletin ortak iradesinin eseri olan TBMM'nin açılışının 96'ıncı yıl dönümünün bütün yurtta büyük bir coşku ve gururla kutlandığını anımsattı. 23 Nisan 1920'nin milletin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren tarih olduğunu belirten Eroğlu, bu tarihin aynı zamanda, milli egemenliğin, cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurguladı.

Milleti, destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan Meclis'in, Türkiye'nin önünde yepyeni ufuklar açtığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızı, değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyor, bütün imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz. Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Bu duygularla başta sevgili çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bizlere Meclisimizi, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi emanet bırakan ilk Meclis Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü ve birinci meclisimizin kahraman milletvekillerini rahmet ve şükranla yad ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.