23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
TBMM Başkanı Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti - Kahraman:- "Hedefimiz, milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını koruyup, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmektir. Devraldığımız mirası geliştirerek, olg

ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Heyet, Aslanlı Yol'da yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. TBMM Başkanı Kahraman'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kahraman ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Bu sırada, çocukların sevgi gösterileri üzerine Kahraman ve Başbakan Davutoğlu, çocuklara el sallayarak karşılık verdi.

TBMM Başkanı Kahraman, Anıtkabir özel defterine, şunları yazdı:

''Ulu Kemal Atatürk, milletimizin makus talihini yenmesinde öncülük görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96. yıl dönümüne ulaşmasının mutluluğu içindeyiz.

Her tehlikeyi göze alarak her türlü sıkıntıyı üstlenen milletimiz, istiklali için büyük çabalar gösterdi. Huzur ve güven içinde yaşadığımız bağımsız bir devlete sahip olmamızda emeği geçenlerin ve Birinci Büyük Millet Meclisinin muhterem üyelerinin sahip oldukları pay hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. Dönemi'nin Başkanı ve üyeleri olarak hedefimiz, milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını koruyup, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmektir. Devraldığımız mirası geliştirerek, olgunlaştırarak, yenileyerek ve güçlendirerek yaşatmak çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda manevi ve milli değerlerimize ve ruh kökümüze bağlı kalarak, güçlü, aydınlık ve nurlu yarınlar için çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Hayırlı çalışmalarıyla bugünlere ulaşmamızı sağlayanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir."

Kahraman'ın defteri imzaladığı sırada, Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu yan yana durdu.

- Başbakan Davutoğlu'na çocuklardan yoğun ilgi

Daha sonra Davutoğlu, tören alanındaki çocukların yanına gitti. Çocuklar burada Başbakan Davutoğlu'na çiçek verirken, Davutoğlu da onlarla öz çekim yaptı.

Çocukların yoğun ilgisi karşısında Davutoğlu, bir süre daha tören alanında kaldı. Davutoğlu, çocuklarla Anıtkabir merdivenlerinde de fotoğraf çektirdi.

Davutoğlu'nun elini öpen çocuklar, kendisini çok sevdiklerini söyledi. Bütün çocukların elini öpmek istemesi üzerine Davutoğlu, bazı çocukların bu isteğini kırmadı ama "Anneniz ve babanız dışında kimsenin elini öpmeyin." diye nasihatte bulundu. Davutoğlu, çocuklara "Verin, ben sizin elinizi öpeyim. Bu bayram sizin bayramınız." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun "Aranızdan kim başbakan olacak?" sorusu üzerine çocukların çoğu parmak kaldırdı.

Çocuklardan biri, Davutoğlu'na "sık sık Ankara dışına çıktığı için" sitemde bulunurken, bir başka çocuk ise alanda Davutoğlu'na ulaşamadığı için gözyaşı döktü. Bunun üzerine Davutoğlu, çocuğu kalabalığın arasından yanına aldı ve sarılarak öptü.

Davutoğlu, çocuklara "Güleryüzlü olun, tebessümü yüzünüzden eksik etmeyin, güzel ahlaklı olun, annenize, babanıza saygılı olun, derslerinize iyi çalışın." şeklinde nasihatlerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.