23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkında "23 Nisan İstanbul Çocuk Festivali" düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında "23 Nisan İstanbul Çocuk Festivali" düzenlendi.

Maltepe Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkında düzenlenen festivale, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yanı sıra İstanbul'un çeşitli ilçelerinden öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Yelkenci, 1918'de Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasının ardından ülke topraklarının işgal edildiğini, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak bir mücadele başlattığını hatırlattı.

Yelkenci, 23 Nisan 1920'de Meclis'in kurulmasıyla istiklal mücadelesinin etkili şekilde başladığını dile getirerek, çocuklara şöyle seslendi:

"Sakarya Meydan Muharebesi ile Başkomutanlık Büyük Taarruzu'na kadar büyük mücadeleler verildi. Ordumuzla, halkımızla, çocuklarımızla beraber verilen büyük mücadele nihayetinde zafere erdi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti inşa edilirken, bazı temel felsefeler bu kuruluşta yerlerini alırken, çocuklarımızla beraber, ulusal egemenlik fikriyle beraber özgürlük fikri de perçinlenmiş oldu. Ulusal egemenlik özgürlük demektir. Özgürlüğün şahsında abideleştiği bir başka varlık da çocuklardır. Ulusal egemenlik zihniyeti, düşüncesi, felsefesiyle beraber en özgür canlılar olarak sembolleşmiş olan çocuklardır. Dolayısıyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu iki özgürlük buluşmuş ve güçlenmiş bir özgürlük olarak karşımızdadır. Bizler atalarımızdan miras olarak aldığımız, aslında sizlerin bize emaneti olan bu özgürlüğü size teslim ederken, bu bilinçle anmanızı ve bu özgürlüğü bütün dünyaya haykırmanızı diliyorum."

Programda "23 Nisan Benim Bayramım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Birinci olan öğrenciler ödüllerini, İstanbul Valisi Vasip Şahin'den, ikinci olan öğrenciler 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'dan, üçüncü olan öğrenciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet'ten aldı.

Maltepe Hasan Şadoğlu Ortaokulu korosunun mini bir konser verdiği etkinlikte, Kağıthane Ticaret Odası İlkokulu öğrencileri ront, Üsküdar Fatih Ortaokulu halkoyunları ekibi de halkoyunu gösterisi sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.