23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır, Cihanbeyli, Seydişehir, Kulu ve Sarayönü ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle...

KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır, Cihanbeyli, Seydişehir, Kulu ve Sarayönü ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

- Bozkır

Bozkır ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe meydanındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasının ardından etkinlik, Bozkır Stadyumu'nda devam etti.

Törende, öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir, tiyatro, dans ve yöresel halk oyunları sergilendi.

Öğrenciler arasında sandalye kapmaca, çuval, balon patlatma, yumurta taşıma, yoğurt yeme ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.

-Cihanbeyli

Cihanbeyli ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cihanbeyli Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinliğe, Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gürel, Garnizon Komutanı Osman Saygılı, Cihanbeyli Milli Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut, Cihanbeyli Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin şiir, folklor ve halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikler, Cihanbeyli Adnan Menderes İlkokulunda düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında derece alan öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

-Seydişehir

Seydişehir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Gazi İlkokulu öğrencilerin hazırladığı etkinliğe geçildi. Öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir, tiyatro, dans ve yöresel halk oyunları sergilendi.

Etkinliğe, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda izleyici katıldı.

- Kulu

Kulu ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak’ın çelenk sunmasının ardından tören Merkez İlkokulunda devam etti.

Buradaki törene, Kaymakam Hüseyin Avcı, İlçe Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ve protokol mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oyunlar ve okunan şiirlerin ardından 23 Nisan etkinlikleri son buldu.

- Sarayönü

Sarayönü İlçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Sarayönü'nde İsmet Ümmühan Önal İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama, okul bahçesinde gerçekleştirildi

Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seyfullah Aydın, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve ilçe protokolünün katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmaları ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.