23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Bayram dolayısıyla Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da törenler düzenlendi

BURSA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını ifade eden Sarıkaya, "Bundan 96 sene evvel tutuşturulan diriliş meşalesi, aydınlık milletimize umut olmuştur." dedi.

Öğrencilerin şiirler okunması ve gösteriler yapılmasıyla sona eren törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile vatandaşlar katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden kutlamalarda, öğrenciler tiyatro gösterisi yaptı. Etkinlik, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 250 bisikletin dağıtılmasıyla tamamlandı.

Törende, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Mehmet Özlü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç ve vatandaşlar hazır bulundu.

- Balıkesir

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın da hazır bulunduğu törenin ardından Atatürk Parkı'ndaki kutlamalara geçildi.

Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullardan grupların gösteriler sunduğu etkinlikte, Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğrencilerinin "Başarılı Türk Kadınları" gösterisi büyük ilgi gördü. Öğrenciler, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen'i uçak maketi ile tasvir etti.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ile kompozisyonların okunmasıyla devam eden tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer protokol üyelerinin, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketi Hayat Programı" kapsamında bazı öğrencilere bisiklet hediye etmesiyle sona erdi.

- Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Memiş, törende yaptığı konuşmada, bayramı büyük bir coşkuyla karşıladıklarını aktararak "Her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olan sevgili öğrenciler, milli ve manevi değerlerimize bağlı insani değerleri tam olarak algılamış, kendinize güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemizin ihtiyaç duyduğu en büyük kazanımlar sizler olacaksınız." dedi.

Törene, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'nda yapılan törende, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Tatkan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende konuşan Sarıöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceği olan çocuklara armağan edilen ve coşkusu tüm dünyayı saran bayramın sevinç ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Ülkenin dört bir yanında yaşanan bayram coşkusunu, ortak duygu ve ideallerin önemli kıldığını vurgulayan Sarıöz, şöyle devam etti:

"Bu duygu ve ideallerimizin etrafında hiç şüphesiz vatan ve millet sevgisi vardır. Bizler, gücünü çelik zırhlı duvarlardan alan işgal kuvvetlerine karşı milli inancın ve birliğin gücüne inanarak muzaffer olduk. Biliyoruz ki bugün elde ettiğimiz tüm kazanımların temelinde bu birlikteliğin sarsılma gücü yatmaktadır."

Şiirler okunduğu ve bazı spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği tören, resmigeçitle tamamlandı.

- Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bugünün, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği, TBMM'nin kurulması ile milli, çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türk devletinin doğuşunun 96. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle süren kutlamalarda, Edebali Ortaokulu öğrencileri arasında "yumurta taşıma" ve "sandalye kapma" yarışmaları yapıldı.

Etkinlik, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 120 bisikletin dağıtılmasıyla tamamlandı.

Törende, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ile öğrenciler hazır bulundu.

- Yalova

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Turan, törendeki konuşmasında, Cumhuriyet'e giden yolun çizildiği 23 Nisan 1920 tarihinin, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Milletin egemenliğini millete vermek için zor koşullarda altında çok çetin mücadeleler veren kahramanlara teşekkür eden Turan, şunları kaydetti:

"Atalarımızla, karanlık güçleri yok etmek için canlarını seve seve veren şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hepimizin ortak bayramıdır. Ulusal egemenlik için çetin mücadeleler veren analar, babalar, bacılar dayanılmaz acılar, kayıplar yaşadı. Vatanları, namus ve şerefleri için canlarını seve seve feda etmekten çekinmediler."

Bazı öğrencilere bisiklet hediye edilmesiyle devam eden tören, şiirler okunması ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Törene, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ve Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ile vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.