23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yozgat ve ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı

YOZGAT (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören ilçe stadında devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşını verdiği, haklarının kazanarak kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği ve bunun bütün dünyaya ilan ettiği, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izlendi.

- Sorgun

Sorgun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlanırken, tören sonrasın 50 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yapılan konuşmaların ardından ilk ve orta okul öğrencilerine Sağlık Bakanlığı’nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 50 adet bisiklet dağıtıldı.

Öte yandan, Akdağmadeni, Aydıncık, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Şefaatli ve Yenifakılı ilçelerinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.