23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki askeri gemiler, öğrencilerin ziyaretine açıldı

KOCAELİ (AA) - Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan etkinliklerde, öğrenciler fırkateyn, denizaltı ve hücumbotları gezme fırsatı buldu.

Etkinlikler kapsamında Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile beraberindeki Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, 1. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Haluk Baybaş, TCG Yıldırım fırkateyninde şehit aileleri ve gazilerle öğle yemeği yedi.

Barbaros ve Piri Reis ilkokullarından Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığına gelen 94 öğrenci, savaş unsurlarının bulunduğu Poyraz Limanı'na alındı.

Öğrenciler, burada demirli bulunan fırkateyn, denizaltı ve hücumbotları gezdi ve gemileri tanıma imkanı buldu. Görevlilerce öğrencilere gemilerin teknik özellikleri anlatıldı, soruları cevaplandı.

Etkinlikler kapsamında öğrenciler, Deniz Harp Silah ve Araçları Müzesi'ni de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.