"23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kortej yürüyüşü

"23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kortej yürüyüşü
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kapsamında gerçekleşen kortej yürüyüşünde renkli görüntüler yaşandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kapsamında kente 41 ülkeden gelen çocukların kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

İzmit Seka Camisi önünde toplanan dünya çocukları, mehter ve bando takımı eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önündeki tören alanına geldi.

Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, törende yaptığı konuşmada, çocukların hayatın neşesini ve güzelliklerini gösterdiğini vurgulayarak, 41 ülkeden gelen misafirlere karşı insani vazifelerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Özak, konuşmasında şunları söyledi:

"Sevgili çocuklar, bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 8.sini gerçekleştirdiğimiz "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kapsamında 41 ülkeden yaklaşık bin çocuk misafirimiz var. Siz misafirlerimiz ve sevgili çocuklar, yanında kaldığınız Türk ailelerin çocuklarıyla arkadaş olarak geleceğin barış yolu dünyasını beraber kurun, örnek olun. Unutmayın ki burada da sizlerin can dostları var artık. Sizleri gözlerinizden öpüyorum. Bayramınız kutluyorum."

Konuşmanın ardından tüm ülkeleri temsilen Ukrayna'dan gelen çocuklar dans gösterisi yaptı.

Etkinlik sonunda ülke liderlerine Özak tarafından albüm hediye edildi.




"23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kortej yürüyüşü

"23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği" kortej yürüyüşü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.