24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü
Genelkurmay Başkanı Özel:

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, öğretmenlerin, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Orgeneral Özel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Özel, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğretmenlerine" sözleriyle başladığı mesajında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 tarihinde 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanı verilişinin 86'ncı yıldönümü ve 'Öğretmenler Günü'dür. Kültür dünyamızın mimarı değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum" ifadesine yer verdi.

Eğitim sisteminin en temel ögesi olan öğretmenlerin, ülkelerin kaderinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Özel, "Öğretmenler, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini anlatan sözünü hatırlattı.

"Saygıdeğer ve fedakar öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız ve öğretmenlerimiz" ifadeleriyle mesajına devam eden Özel, şunları kaydetti:

"Sizlere emanet edilen gençlerimizi ve kursiyerlerimizi; Atatürk'ün fikir ve düşünceleri doğrultusunda, vatan, millet, bayrak sevgisi, milli ve ahlaki değerlerimiz ile yoğurup bilgili, bilinçli, saygılı, sabırlı, hoşgörülü, modern ve hür düşünceli bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir azim ve fedakarlıklarla sürdürdüğünüz çalışmaları, gurur ve takdirle izliyorum.

Öğrencilerinizi ve kursiyerlerinizi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal saygınlığını ve kültürünü oluşturan değerlerimize sahip çıkan, içinde yaşadığımız toplumla ve çağdaş dünyayla uyumlu birer asker olarak yetiştirmek için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı özveri ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğinizden hiç şüphem yoktur."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, başta ebedi Başkomutan ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkenin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugünlere gelmesinde emeği geçen öğretim üyelerinden, öğretim elemanlarından ve öğretmenlerden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, tüm eğiticilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.