28 Şubat'ın 19. yıl dönümü

28 Şubat'ın 19. yıl dönümü
AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, 28 Şubat sürecini İstanbul Üniversitesi önünde protesto etti

İSTANBUL (AA) - Türk siyaset tarihinde "post modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nca protesto edildi.
Gençlik kolları üyeleri, İstanbul Üniversitesi'nin ana girişinin bulunduğu Beyazıt Meydanı'nda, "28 Şubat" isimli fotoğraf sergi açtı. Daha sonra üniversitenin önünde bir araya gelen parti üyeleri, "Bir daha yaşamamak için el ele" yazılı tişörtler giydi. O döneme ait gazete manşetlerini anlatan dövizleri taşıyan grup, el ele tutarak bir süre 28 Şubat sürecini protesto etti.
- "O karanlık günlere geri dönmemek için el el tutuştuk"
Burada gazetecilere açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili Abdulkerim Buğra Şimşek, 19 yıl önce milli iradenin hiçe sayıldığını söyledi.
Türkiye'de birçok askeri darbenin yaşandığını anlatan Şimşek, parti olarak son yıllarda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Şimşek, "100 yıla yakındır halka rağmen halkçılık yapanlar, her başları sıkıştığında kışlalardan bildiri dilenen sözde aydınlar gazete köşelerinden hükümet kurup, hükümet yıkmaya devam edeceklerini düşündüler. Türkiye'nin geleceğini 3 şehir 5 caddeye sıkışmış elitlerin belirleyeceğini zannediyorlardı" diye konuştu.
Bir daha asla o karanlık günlere geri dönmemek için el el tutuştuklarını belirten Şimşek, demokrasiye yönelik herhangi bir tehdit halinde millet iradesini her şart ve koşulda müdafaa edeceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.