28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başlıyor

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başlıyor
Türkiye'nin ortak ülke olarak katılacağı fuar, 20 Nisan'da başlayacak- Fuara, Türkiye'den dokuz yayınevi katılacak

SARAYBOSNA (AA) - Türkiye'nin ortak ülke olarak katılacağı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 20 Nisan'da başlayacak.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Skenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenecek fuar için son hazırlıklar tamamlandı.

Fuara, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Balkan ülkeleri ile Suudi Arabistan ve İran'dan yaklaşık 200 yayınevi katılacak.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara Türkiye'den dokuz yayınevinin katılacağını belirterek, fuar kapsamında ayrıca Türkiye'den önemli yazarların da çeşitli etkinliklere katılacağını ve Osmanlı yazma eserleriyle ilgili bir sergi düzenleneceğini ifade etti.

Kitap fuarı kapsamında çeşitli etkinliklerin de yapılacağını kaydeden Şahin, fuarda tasavvuf müzikleri ile Rumeli türkülerine dair etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Şahin, önceki yıllarda Türkiye'nin fuarda sadece katılımcı olarak bulunduğunu anımsatarak, "Bosna Hersek ile Türkiye arasında yoğun kültürel ilişki mevcut. Kültürel yakınlaşma açısından partner ülke olmamız burada ağırlığımızı daha fazla hissettirmemiz anlamına gelmektedir. Daha fazla yayınevi, daha fazla kitap, daha fazla yazar bu açıdan önemlidir." şeklinde konuştu.

-"Bir kişi bile okusa"

Bosna Hersek'teki devlet okullarında halen 6 bine yakın öğrencinin Türkçe'yi ikinci yabancı dil olarak öğrendiğini anımsatan Şahin, fuar sonrasında geniş yelpazedeki kitapları söz konusu öğrencilere, ülkedeki kütüphanelere ve üniversitelere ulaştıracaklarını bildirdi.

Şahin, kültürel bir etkinlik olarak kitap değiş-tokuşunun ve insanlara Türk kitaplarının tanıtılmasının önemine işaret ederek, "Buraya belki binlerce kişi katılacak. Bir kişi bile buradaki bir kitabı okusa Türkiye'ye, Türkiye'nin edebiyatına, şiirine ilgi duysa bu bize mutluluk verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Bosna Hersek'in asırlardır yakın ilişki içerisinde olduğunu söyleyen Şahin, "Kültürlerimiz birbirine çok yakın. Kültürel diplomasi ve kamu diplomasisi açısından sadece ekonomi üzerinden değil halkların birbirine yakınlaşması açısından da kültür çok önemli bir rol görmektedir." dedi.

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 25 Nisan'a kadar ziyarete açık kalacak.

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başlıyor

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başlıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.