3 aile için başladılar 10 bin kişiye ulaştılar

3 aile için başladılar 10 bin kişiye ulaştılar
Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olmak amacıyla babasıyla yola çıkan esnaf Muhammed Korkmaz, kurduğu dernekle, 1,5 yılda, aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu ihtiyaç sahibi 2 bin 150 aileye gıda ve temel ihtiyaç malzemesi yardımında bul

BURSA (AA) - İSMAİL ERSAN - Bursa'da ihtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 1,5 yıl önce babasıyla dernek kuran esnaf, bugüne kadar aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 10 binin üzerinde kişiye yardım ulaştırdı.

Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Korkmaz (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine ait iş yerinde bazı özel firmalara danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi.

Derneği, mesaisinden arta kalan zamanını değerlendirmek için bir grup arkadaşının katkılarıyla 2014 yılında merkez Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nde kurduğunu belirten Korkmaz, yardım faaliyetlerinde iki hayırsever iş adamı ve babası Fuat Korkmaz'dan büyük destek gördüğünü vurguladı.

-"Hedefimiz 3 aileye destek olmaktı"

İmkanları ölçüsünde birkaç ailenin geçimini sağlamasına yardımcı olmak için yola çıktıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"İlk önce hedefimiz 3 aileye destek olmaktı. Bu ailelere kendi imkanlarımızla yardımda bulunduk. Babam da emekli, onun da bol vakti var. O da çalışmalarımıza katıldı. Daha sonra bize iki bağışçı iş adamı da katıldı. Onlar derneğin temel taşlarını oluşturdu. İlk sene 50 aileye ulaşma hedefimiz oldu. İş adamlarının gönül vermeleriyle ilk yılda hedeflediğimizden daha fazla kitleye, bin aileye ulaştık. Derneğimizi kuralı 1,5 yıl oldu ve bu sürede 2 bin 150 aileye ulaştık. Yani 10 binin üzerinde kişiye yardım götürdük."

Korkmaz, Bursa'da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacılara ve başka ülkelerden mültecilere gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmayı sürdürdüklerini anlattı.

Derneğin adında yer verdikleri gibi ihtiyaç duyan herkesin yardımına yetişmeye çalıştıklarını dile getiren Korkmaz, "Kimseyi aç bırakmamak için gece bile olsa ulaşmaya çalışıyoruz. Devletimizin kurduğu nice çadır ve kamplar var. Biz de ihtiyaç sahiplerine küçücük de olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.

- İhtiyaç sahibinin imam odasına bıraktığı mektup

Muhammed Korkmaz, yardım faaliyetleri için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandıklarını aktardı.

Sosyal medyada derneğin faaliyetlerinden haberdar olanların, özellikle mahalle muhtarları ve imamların ihtiyaç sahiplerinin adreslerini bildirdiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Aileler genellikle kendileri direkt bize ulaşamıyor. Cami imamları ve mahallelerindeki muhtarlıklara gidenler var. Geçen 55 yaşında bir kişi, caminin imam odasına mektup bırakmış. Bu mektupta, 'Akşam evde yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Yarın okula gidecek çocuğuma bir lira verecek param yok. Sadece sizden bir aylık yardım talep ediyorum. Çünkü iş buldum, maaşımı bir ay sonra alacağım. Bir ay boyunca yiyecek bir şeyim yok. Kimseden de isteyemiyorum' yazıyordu. İmam ağabeyimiz de bu mektubu bize sosyal medyadan yolladı. Araştırmalarımızı yaptık ve aileye yardımda bulunduk. İkinci ay gittiğimizde de yardım kabul etmedi, 'İhtiyacım kalmadı' dedi."

Korkmaz, her bir aileye iki ay yetecek gıda yardımında bulunduklarını, bunun yanı sıra varsa çocukları için oyuncak, giysi, bebek bezi götürdüklerini sözlerine ekledi.

- Suriyeli sığınmacıdan teşekkür

Dernek tarafından yardım yapılan Suriyeli Türkmen sığınmacılardan Döne Ahmet, 2014 yılında ülkesindeki iç savaştan kaçıp eşi Muhammed Kenco ve 6 çocuğuyla Halep'ten önce Antalya'ya geldiğini, daha sonra Bursa'ya yerleştiğini anlattı.

Yardımlarından dolayı Muhammed ve babası Fuat Korkmaz ile hayırsever iş adamlarına teşekkür eden Ahmet, "Eşim hasta. 5 çocuğum da okuyor. Allah, Türk halkından ve Cumhurbaşkanından razı olsun. Türk devletinin hakkını ödeyemem. Tek isteğim çocuklarımın okumasıydı. Bu imkan bize sağlandı. Türkiye'nin bize ve bölgede mağdur olan halka yaptığı iyiliği hiç kimse yapmadı" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.