3. CNR Kitap Fuarı

3. CNR Kitap Fuarı
Sanat tarihçisi Prof. Dr. Atasoy:- "Ebeveynleriyle gelen çocukların kitaplara ilgisi çok sevindirici bir şey"- "23 koli kitabı İstanbul Araştırmaları Kütüphanesine verdim"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarına katılan sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, "Derviş Çeyizi, Türkiye’de Tarikat Giyim Kuşam Tarihi" isimli kitabının imza etkinliğine katıldı.

CNR EXPO Yeşilköy'deki fuarda Kültür AŞ standında AA muhabirine açıklamada bulunan Atasoy, kitap fuarlarının, kitapla okuyucuyu buluşturan çok büyük faaliyetler olduğunu dile getirerek, "Bunların en güzel tarafı çocuklar. Ebeveynleri ile gelen çocukların kitaplara ilgisi çok sevindirici bir şey. Çocukları şimdiden kitaplarla arkadaş yapıyorlar. Benim torunum da 12 yaşında. Kitap fuarlarını hiç kaçırmıyor ve bol bol kitap alıp okuyor. O bakımdan çok önemli" dedi.

Atasoy, fuarda kitapların daha ucuz olduğuna vurgu yaparak, "Benim için çok tehlikeli. Böyle fuarlara katiyyen gelmiyorum. Çünkü paramı sonuna kadar harcıyorum. Hep kitap alıyorum. Evimde yer yok. Sayısını bilmiyorum ama bir kaç kere azaltmaya çalıştım, verdim. Sonra taşındım. 23 koli kitabı İstanbul Araştırmaları Kütüphanesi'ne verdim. Bu verdiğim kitaplar atmalık kitaplar değil. Hakikaten, benim artık şu ara üzerinde çalışmayacağım, kullanmayacağım fakat gençlerin çok işine yarayacak kitaplar ve bazılarını verirken çok heyecanla verdim. 'Bu konular üzerine çalışan bir genç, bunları eline aldığı zaman ne kadar sevinecek' diye kitaplar ve makaleler verdim" diye konuştu.

Evinde sahip olduğu kitapların sayısını bilmediğini dile getiren Nurhan Atasoy, şöyle devam etti:

"Okuyucuyla yazarın bir araya gelmesi kültür dünyasının şekillenmesinin en önemli parametrelerinden birisidir. Dünyada bu tema çok önemli bir çalışma alanı olarak görülüyor ve ülkemizde de bu konu çok önem kazanıyor ve hakikaten çok önemli etkinlikler düzenleniyor. Okuyucu ile yazarların bir araya gelmesi ve aynı zamanda okuyucunun kitaplarla bir araya gelmesi bir ülkenin kültür haritasının en önemli kodlarından birisidir. Eğitim haritasının en önemli kodlarından birisir. Akademik çalışmaların en önemli göstergelerinden birisidir. Burada bütün yayın evlerinin, bütün yazarların neredeyse bir yıl boyunca belki ömür boyunca ortaya koydukları çalışmaları görebiliyorsunuz. Toplumumuzda okuma oranı çok yüksek değil maalesef. Bu tür etkinliklerin okuma oranını yükselteceğinden eminim."

Şimdiye kadar 10 kitabı olduğunu belirten Atasoy, sözlerini, "Şu anda burada profil yayınlarından çıkmış 2 kitabım var. Birini Öldürmek Niçin Adil Değildir diğeri de Haldun'un Gölgesi. Bunun birisi gazetelerde yazdığım yazılardan oluşuyor. Diğeri de akademik magazinlerde, dergilerde uluslararası, ulusal dergilerde yayınladığım makalelerden oluşuyor. Birisi daha çok Türkiye'deki etnik çatışmalar ve bununla ilgili çözüm çalışmaları içeriyor. Diğeri de yeni bir sosyoloji perspektif ortaya koyma imkanına dairdir. Sanatla ilgili kitabım var. Türkiye'nin de demokratikleşme ile ilgili bir kitabım var" diye tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.